Serginin açılış programına; Meram Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abussettar Yarar ile şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Süleyman Demirel’den Turgut Özal’a, Seyit Onbaşı’dan Savcı Mehmet Selim Kiraz’a ve Fethi Sekin’e kadar birçok devlet büyüğü ve şehidin eşyalarının sergilendiği organizasyonda, duygu dolu anlar yaşandı. Sergiye eşinin adı verilen Emine Yıldız; “O, herkesin rahat uyuyabilmesi için şehit oldu” diyerek eşi Şehit Polis Memuru Battal Yıldız ile ilgili anılarını paylaşırken, salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yaptığı konuşmada; “Bu vatan için canını siper eden şehitlerimiz ve yine devletimiz için görev yapmış büyüklerimizin anılarını yaşatmak üzere bugün Şehit Polis Memuru Battal Yıldız’ın adını verdiğimiz sergiye ev sahipliği yapıyoruz. Sergiyi gezerken ne kadar duygulandıysak bir o kadar da gurur duyduk. Burada sergilenen eşyalardan ziyade şehitlerin asıl emaneti bizler için onların anne babaları, eşleri ve çocuklarıdır. Vatanı için canını feda eden yiğit kahramanlar her zaman vardı, var olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Ağustos ayının Türk Milleti için zafer ayı olduğunu söyleyen Meram Kaymakamı Resul Çelik; “Sergideki şehitlerimizin ve devlet büyüklerimizin eşyaları onlardan bize kalan hatıralardır. Sergilerimizin amacı, aziz şehitlerimizin hatıralarını unutturmamak ve isimlerini gelecek nesillere aktarmaktır. Şehit ailelerimiz ise bizim başımızın tacıdır” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar şehit ve devlet büyüklerinin emanetlerinin sergilendiği sergi alanını gezdi. Şehit Polis Memuru Battal Yıldız’ın adının verildiği 70. Uluslararası Şehit ve Devlet Büyükleri Sergisi, bir hafta boyunca misafirlerini ağırlayacak.