59.Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’nin 2.gününde 6 sergi açılışı gerçekleştirildi. Kaymakam Türk ve Belediye Başkanı Akkaya’nın açılışlarını birlikte yaptıkları sergilerde, ebrudan fotoğrafa çeşitli eserler sergileniyor.

İlk olarak, saat 16:00’da, Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen 3 serginin açılışı yapıldı. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Minyatür Atelyesi tarafından hazırlanan Osmanlı Savaş Aletleri Sergisi’nde, minyatürleri eşliğinde sergilenen kılıç ve sadak dikkatleri üzerinde topladı.



Geleneksel Türk El Sanatları’nın diğer önemli iki dalından olan Ebru Sergisi, Sevgi Büyükmumcu’nun ‘’Suda Açan Çiçekler’’ adını verdiği 19 adet çalışmasından oluşuyor.  Büyükmumcu, Ebru icazetnamesini,  2014 yılında Fatma Betül Koyuncu’dan almış.



‘Esma-i Hüsna’ Hüsn-i Hat Sergisi ise, Ersan Perçem’in 15 çalışmasından oluşuyor. Perçem 2005 yılında İnci Ayan Birol’dan Tezhip icazetnamesi, 2010 yılında Sadreddin Özçimi’den Ebru icazetnamesi ve 2014 yılında da Hüseyin Kutlu’dan Sülüs-Nesih icazetnamesi almış çok yönlü bir sanatçı.



Akşehir Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda açılan ve Ekrem Borazan tarafından düzenlenen ‘’Nasreddin Hoca Aramızda’’ Karikatür Sergisi’nde; TED Eskişehir Koleji Karikatür Yarışması’na katılan karikatürler  sergileniyor.



Merkez’in Sergi Salonu ise; Akşehir Belediyesi-AKFAD  7.Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın görülmeye değer ödüllü fotoğraflarına ayrılmış.



Günün açılışı yapılan son sergisi de; Ahmet Genç’in topladığı fotoğraflarla oluşturduğu ve ‘’Akşehir’den İnsan Manzaraları’’ adını verdiği, Gülmece Parkı’nda açılan fotoğraf sergisi oldu.



Mizah sanatının büyük ustası Nasreddin Hoca’nın şehrinde açılan bu sergiler, sanatın her dalına verilmesi gereken önemin olumlu örneklerini oluşturuyor.