Kızılay Akşehir Şube Başkanı Yalın Sümer, Kızılay Haftası vesilesiyle bir basın duyurusu yayımladı.





Kızılay’ın bu yılki sloganının “Sensiz Olmaz” olarak belirlendiğinin belirtildiği duyuruda şu ifadelere yer verildi:





“Ülkemizde her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası; Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay’ın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay’ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Türkiye genelinde faaliyet gösteren Türk Kızılay Şubeleri ve tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak ve benimsetmek, gerçekleştirdiği yenilikleri ve hedefleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirme imkanı sunuyor.





1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılay, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu niteliğini büyük bir gururla taşıyor. 151 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılay, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzattı. Türk Kızılay gönüllü olarak yürüttüğü tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine de ihtiyaç duyuyor. Gerçekleştirilen çalışmaların doğru araçlar ile halkımıza aktarılması bu çalışmaların devamlılığına büyük katkı sağlıyor.”





Duyuruda, Türk Kızılay’ın çalışmalarını gönüllülük esasına göre yürüttüğünü hatırlatan Yalın Sümer; “Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılay; kan, ilkyardım, afet müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunuyor. Kızılay, halkın afet bilincini arttırarak afetlerden daha az zarar görmelerini sağlamak amacıyla özellikle çocuklar olmak üzere bütün halkımıza yönelik eğitim programları düzenliyor. Sosyal hizmet alanında da birçok faaliyet yürüten Türk Kızılay, çalışma gücünü kaybetmiş, yoksul ve korunmaya muhtaç vatandaşlarımıza yiyecek, giyecek ve nakdi yardımlar yapıyor. Sosyal güvencesi olmayan kişilere ilaç yardımı ve ücretsiz sağlık yardımı yapan Kızılay, engelli vatandaşlarımıza da yardım elini uzatıyor. Türk Kızılay, ayni ve nakdi yardımlarının yanı sıra yurdumuzun değişik yörelerinde şubeleri tarafından kurulan ve yönetilen aş ocaklarında her gün binlerce yoksul vatandaşımıza sıcak yemek veriyor” dedi.





Kızılay’ın Bölgesel Kan Merkezleri Projesi ile ülkemizin kan sorununu çözmeyi hedeflediğini ve TÜRKÖK projesi sayesinde sağlanan eşleşmelerle kemik iliğine gereksinim duyan hastalara şifa olduğunu belirten Sümer; yılın 365 günü ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını, bu sebeple Kızılay’a gösterilen ilginin de bir hafta ile sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı.