Mimar Gonca Aydın ve Derya Mert öğrencilere meslekleri hakkında bilgi verdiler


Akşehir Selçuklu Anadolu Lisesi düzenlemiş olduğu kariyer günleri etkinlikleri kapsamında Mimar Gonca Aydın ve Mimar Derya Mert'i ağırladı.


Akşehir Selçuklu Anadolu Lisesi kariyer günleri etkinlik programına hız kesmeden devam ediyor. Her hafta farklı bir mesleğin tanıtımının yapıldığı okulda bu hafta mimarlık mesleğinin tanıtımı yapıldı.


Şehrimiz mimarlarından Gonca Aydın ve Derya Mert kendi meslekleri hakkında öğrencilere tanıtıcı bilgiler verdiler. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Mimar Gonca Aydın ve Derya Mert, mimarlık mesleğinin bir sanat olduğunu vurgulayarak, bu meslekte uzmanlaşmanın usta-çırak ilişkisi şeklinde olduğunu belirttiler. Resim alanında yetenekli öğrencilerin bu mesleği tercih ettiklerinde bir adım önde başladığını söyleyen Gonca Aydın ancak mesleği icra ederken teknik resmin öneminden de bahsederek öğrencileri mimarlık mesleği konusunda uyardı.


Okul Müdürü Mehmet Öncel, Mimar Gonca Aydın ve Mimar Derya Mert’e okulun öğrencileri için yapmış oldukları bu çalışmadan dolayı teşekkür ederek bir plaket sundu.