Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı son günlerde ülke gündeminden düşmeyen Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi olayına karşı olduklarını açıklayarak bu konuyla ilgili olarak şu basın açıklamasını yaptı:

“Zarar ediyor gerekçesiyle satışa çıkarılan 14 şeker fabrikasının incelendiğinde en yakınımızda ki Ilgın ve Afyon şeker fabrikalarının yüksek oranda kar ettiklerini görebiliyoruz. Demek ki satış nedeni zarar etmesi değil, o halde bu satışı kim istiyor?



1.            Genetiği değiştirilmiş mısır şurubundan şeker üreten çok uluslu şirketler



2.            Yok pahasına fabrikaları satın alan  yandaş rantiyecilerdir.



Maliye Bakanı Naci AĞBAL’ın deyimi ile ‘’ Kırk kere düşünülmesi gereken’’ şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile pancar üreticisi, fabrika çalışanı, hayvancılıkla geçinen çiftçiler,alkol ve maya üreticileri, fabrikaların bulunduğu yerlerde ki esnaf mağdur edilecektir.



                Nişasta bazlı şekere neden karşıyız ?



Fransa, Hollanda, İngiltere gibi ülkeler nişasta bazlı şeker üretiminden çekilirken hatta Fransa şeker pancarı üretimini artırırken biz neden şeker fabrikalarını önce satıp sonra kapatma yoluna gidiyoruz. Birçok vatandaşımız bu karşıtlığımızı ‘’bunlar her şeye muhalif’’ düşüncesiyle hareket ettiğimizi zannedebilirler. Halbuki bizler kendi neslimizin ve halkımızın geleceğini düşünüyoruz. Çünkü nişasta bazlı şeker en çok genetiği değiştirilmiş mısırdan elde edilmektedir. İçindeki kimyasal maddelerle siyah ve sarı diye adlandırılan içeceklere katıldığında insanlara bağımlılık hissi kazandırmakta olup, vücuttaki bağışıklık sistemini yok etmektedir.   Obeziteyi artırmakta, kansere davetiye çıkarmaktadır.



Bütün dünyadaki bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bu gerçeklere karşı bizler duyarsız kalamayız.



20 mart Salı günü Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağababa’nın, Konya Milletvekilimiz M.Hüsnü Bozkurt’un, Afyon Milletvekilimiz Burcu Köksal’ın Bursa Milletvekilimiz Orhan Sarıbal’ın Eskişehir Milletvekilimiz Utku Çakırözer’in ve diğer 10 Milletvekilimizin katılacağı Ilgın Şeker fabrikasında saat 12.00 de buluşacağız.“