Uşak’ın Banaz ilçesinde, bir kadını rehin alan silahlı saldırganın açtığı ateş sonucu şehit düşen Mehmet Aksoy, gözyaşları arasında toprağa verildi.





Banaz’da, daha önce birlikte yaşadığı kadını rehin alan saldırgan, olaya müdahale eden emniyet güçlerine ateş açmıştı. Saldırganın yaraladığı polis memuru Mehmet Aksoy, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Şehit polis için ilk tören Uşak Emniyet Müdürlüğü önünde yapılmış, daha sonra cenazesi defnedileceği yer olan Doğanhisar’a gönderilmişti.





Doğanhisar Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Aksoy’un naaşı, Ayazlar mahallesindeki Yukarı Cami’ye getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Uşak İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, Banaz Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Doğanhisar Kaymakamı Armağan Turan, Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, bazı milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı. Şehidin babası Celal Aksoy, annesi Gülenber Aksoy ve eşi Arzu Aksoy ile çocukları Aziz Ateş ve Bade Mine’yi yakınları teselli etmeye çalıştılar.





Şehit polis Mehmet Aksoy’un cenazesi, Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, mahalle mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin, kendisi gibi polis olan ağabeyi Aziz Aksoy’un da 2005 yılında bir kazada hayatını kaybettiği öğrenildi.