Psikolog Emre Başoğlu Kreş ve Gündüz Bakımevinde öğrenciler için düzenlenen Bayrak Sevgisi konulu etkinliğin son gününde Türk Bayrağı, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı’ya hediye edildi.





Etkinlik kapsamında kreş bünyesinde bir bayrak odası oluşturuldu. Her gün bir başka öğrenciye teslim edilen Türk Bayrağı, ertesi gün bir diğer öğrenciye emanet edilerek öğrencilerde Bayrak Sevgisini pekiştirilmesi hedeflendi. Etkinlikte bayrağı teslim alan son öğrenci olan, Şehit Selçuk Özer’in kızı Ayşegül Özer bayrağı okul idarecileri ve öğretmenleri eşliğinde Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı’ya hediye etti. Devir teslim zincirinde Bayrağın son olarak Garnizon Komutanına emanet edilmesi ve Ayşegül Özer bayrağı öpüp başına koyarak Albay Yuvalı’ya sunarken Yuvalı’nın da bayrağı aynı şekilde teslim alması izleyenlere duygulu anlar yaşattı.





Şehit Selçuk Özer, operasyon için bulunulan bölgedeki bir köy okulunda bayrak direğinde Türk Bayrağının asılı olmadığını fark edince yanlarında bulunan bayrağı kendi elleriyle bayrak direğine asmış ve bu davranışının görüntüleri sosyal medyada paylaşıldığında büyük yankı uyandırmıştı.






https://youtu.be/PArOxoR2Ipk




Akşehir Şehit Onbaşı Şükrü Yıldız Kışlasında görevli askerler; öğrencilere, tatbikatlardan örnek alınmış bir canlandırma da gerçekleştirdiler.