Şehit Selçuk Özer’in madalya ve beratı eşi Huriye Özer ve kızı Ayşegül Özer tarafından, şehit Aykut Kazar’ın madalya ve beratı da annesi Semra Kazar tarafından teslim alındı. Konya Valisi Vahdettin Özkan ve İl Protokolü’nün katıldığı törende, Övünç Madalyaları ve Beratlarının takdimi sırasında duygulu anlar yaşandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehit Selçuk Özer’in, törene asker kıyafetiyle katılan kızı Ayşegül ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Özer; 31 Mayıs 2017 tarihinde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yapılan operasyon sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan silahlı çatışmada yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Jandarma Uzman Çavuş Aykut Kazar ise 14 Kasım 2017 tarihinde Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde katıldığı operasyon sırasında kayalıklardan düşerek ağır yaralanmış, helikopterle sevk edilerek yoğun bakıma alındığı Ankara GATA Hastanesi’nde 24 Kasım 2017 tarihinde şehit olmuştu.