Doğanhisar ve Ilgın’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek tamamlanan yatırımların açılışını yapan Başkan Altay, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ziya Kıymet ile birlikte AK Parti Doğanhisar İlçe Teşkilatında İlçe Başkanı Fikret Özeralp ve parti mensuplarıyla bir araya geldi. Teşkilatlarda yeni görev alan isimlere başarılar dileyen Altay, bugüne kadar hizmet eden teşkilat mensuplarına da teşekkür etti. 

Doğanhisar Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Süleyman Pekmez ile görüşen Başkan Altay, daha sonra Doğanhisarlı bal üreticisine Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yüzde 50 hibe destekli Bal Süzme Makinesi teslim törenine katıldı. Kırsalda yaşayan insanların gelirini artırmak için özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara ekipman desteğinde bulunduklarını belirten Uğur İbrahim Altay; “Sadece bal üreticilerimiz için 2 milyon liralık destekte bulunuyoruz. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanımıza destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Doğanhisar Kaymakamı Anıl Adıgüzel’in de katılımıyla Şehir Konağı’nın açılışını gerçekleştiren Altay; içme suyu, kanalizasyon ve özellikle Doğanhisar’ın arıtma eksiğini tamamlamak için çalışma yaptıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı mezbahada ve mantar üretim tesisinde incelemeler yapan Başkan Altay, ilçede faaliyet gösteren bir Tekstil Fabrikası’nı da ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. 

Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez de; “Büyükşehir Belediyesi’nin 2 yıldır ilçemizde yapmış olduğu hizmetler iyice varlığını hissettirmiştir. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu hizmetlerin uyumlu bir şekilde devam edeceğine inanıyorum” dedi. 

Daha sonra Ilgın’a geçen Altay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kazım Küçükçöğen ile birlikte Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş’ı ve ilçe esnafını ziyaret etti. AK Parti İlçe Teşkilatında İlçe Başkanı Ömer Apil ve partililerle görüşen Altay; “Yatırım planlamalarımızı tamamladık. En önemli problem olan atıksu arıtma tesisi ile ilgili önemli bir adım atıyoruz. Bu yıl içinde temelini atarak 2022’nin sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. 

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş yaptığı konuşmada; “Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle Ilgın’a çok güzel yatırımlar yapacağımıza inanıyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Altay daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Bilgehane’nin açılışını gerçekleştirdi. Bilgehanelerin merkez dışındaki ilk binasını Ilgın’da açtıklarını belirten Altay; “İlçelerimizde 6 Bilgehane daha açmak için yoğun çaba içerisindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ilgın’daki tüm çocuklarımızı Bilgehanelerimize davet ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOP işbirliğiyle ilçeye kazandırılan Ilgın Hayvan Pazarı ile yapımı devam eden İlçe Tarım Müdürlüğü binasında da incelemelerde bulundu.