Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) için Konya’ya gelen turist kafilesi Akşehir’i gezdi, Akşehir Kültür Merkezi’nde Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri Ekibinin gösterisini izledi.





Nasreddin Hoca Türbesinin önünde temsili Nasreddin Hoca ile karşılanan turistler, eski Akşehir sokaklarında tarihi dokuyu incelerken bol bol fotoğraf çektiler. Türbe ziyaretinin ardından kafile; fıkra canlandırmalarının yer aldığı Gülmece Parkı, Kültür Bakanlığına kayıtlı Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Batı Cephesi Karargahı Müzesi, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Ferruh Şah Mescidi, Ermeni Kilisesi, tarihi Akşehir evleri gibi tarihi ve turistik mekanları gezdi. Yöresel Akşehir yemeklerinin sunulduğu turistler daha sonra, milli kültürün zengin örneklerinden biri olan ve hala yaşamaya devam eden Sıra Yarenleri gösterisini izlemek için Akşehir Kültür Merkezi’ne geçtiler. Turistlere hoş geldiniz diyen Belediye Başkanı Salih Akkaya, gösteriyi kafileyle birlikte izledi.





Tarih kokan bir şehir olarak tanımladıkları Akşehir’i ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getiren turistler; Sıra Yarenleri gösteri ekibinin oyunlarını da çok beğendiklerini belirterek, kendilerine özel ilgi gösteren Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ve ekibine teşekkür ettiler.