Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın Cumhuriyet Bayramı olarak yazıldığı haber programına tepki gösterdi.





Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Devriş Ahmet Şahin; “Devletin kanalında 19 Mayıs için Cumhuriyet Bayramı yazıldı. Başka bir yayın organında ise Mustafa Kemal ile kendisi hakkında idam fermanı çıkartan Damat Ferit yan yana lanse edildi, bu bir gafletin göstergesidir” ifadelerini kullandı.





Geçmişte bazı panel ve konferanslarda “Keşke Yunan galip gelseydi” denildiğini de hatırlatan Şahin; “Sosyal medyada da örneklerine şahit olduğumuz zihniyetin; milli değerlerimizi, ulusal kurtuluş savaşımızı, cumhuriyetin kuruluş felsefesini ve Atatürk'ü basitleştirmeye çalışması hiçbir zaman sonuç vermeyecektir. Milli Mücadele’nin büyüklüğünü anlamayanlara Cumhurbaşkanımızın, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101’inci yıldönümü münasebetiyle yapmış olduğu konuşmaları bir kez daha dinlemesini tavsiye ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan için candan geçen tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle yad ediyorum” dedi.