Kıymetli Dostlar! Pandemi etkisiyle geçtiğimiz eğitim öğretim yılının büyük bir bölümünü uzaktan eğitimle tamamlamıştık. Yaklaşık 18 milyon öğrenci, 1 milyon öğretmen, 8 milyon üniversiteli ve eğitim sektörünün tüm paydaşlarıyla (servisçi, kantinci, kırtasiyeci vs.) birlikte 30 milyonu bulan bir camia, büyük özlem ve heyecanla yeni eğitim öğretim sezonunun başlamasını bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu, tüm hazırlıkları yapmış olsa da yüz yüze eğitime başlamak kolay olmayacak sanki. Öğretmen, öğrenci ve veliler; pandemi arasının ardından uzun bir hazırlık ve okula uyum süreci yaşayacak gibi görünüyor.

Pandemi nedeniyle sık sık kesintiye uğrayan ve uzaktan sürdürülen eğitim-öğretim yeniden okullara taşınacak. Okul koridorları, sınıflar yeniden öğrencilerin cıvıl cıvıl sesleriyle yankılanacak, üniversite kampüsleri gençlerle zevkli hale gelecek. İlk olarak 1 Eylül Çarşamba ile 3 Eylül Cuma günleri arasında anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimi yapılacak. 6 Eylül’den itibaren de tüm sınıflar haftanın beş günü yüz yüze eğitime başlayacak. Öğrenciler okullarına, öğretmenlerine, arkadaşlarına kavuşacak. Eğer pandemi etkisini yitirir ve eğitim-öğretim kesintiye uğramazsa ilk ara tatil 15-19 Kasım arasında olacak. Sonrasında 24 Ocak-5 Şubat arasında yarıyıl tatili yapılacak. İkinci dönemin ara tatili 11-15 Nisan arasında gerçekleştirildikten sonra okullar 17 Haziran’da yaz tatiline girecek.

Tabii bu takvim her şey yolunda giderse geçerli olacak ki; ben bu yıl eğitim-öğretimin kesintisiz olarak devam etmesini umuyor ve buna yürekten inanıyorum.

Yeni eğitim-öğretim dönemi yaklaşırken hem veliler, hem öğrencilerde heyecan çok fazla. Ama en çok da öğretmenler olarak bizler çok heyecanlıyız. Bu yıl okulların açılması her zamankinden çok farklı olacak. Uzun bir hazırlık ve okula uyum süreci yaşanacak gibi görünüyor.

Umuyorum öncelikle aşısı tanımlanan herkes aşısını olur; herkes maske, mesafe ve temizlik konusunda gereken hassasiyeti gösterir. Biz de gönül rahatlığıyla kesintisiz bir eğitim-öğretim dönemi yaşarız. 1,5 yıllık eğitim eksikliğini gidermek için eğitimdeki tüm kurumlar, çalışanlar ne olursa olsun gelecek neslin eğitiminin sürdürülebilmesi için çaba göstermeli ve sorumluluk hissetmeli.

Her bir gencimizin erdemli ve iyi birer insan olması için eğitimin önemini hepimiz biliyoruz kuşkusuz. Ailede verilen tüm güzel kazanımların okulda geliştirilerek iyiliğe ve güzelliğe giden yolda önemli aşama kazanılması da başka bir arzumuz.

Kendisine, ailesine, okuluna, çevresine, ülkesine ve tüm insanlığa faydalı nesilleri yetiştirirken aile bireyleri ve biz eğitimciler her zamankinden daha çok fedakarlık göstermeliyiz.

İlkokula yeni başlayacak kızım Venhar Zeynep ve 6. sınıfta eğitim öğretimine devam edecek oğlum İsmail Hakkı başta olmak üzere tüm yavrularımıza sağlıklı, başarılı ve huzurlu bir eğitim öğretim dönemi diliyorum. Eğitim ordusunun fedakar ve cefakar neferleri öğretmen arkadaşlarıma da kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Sağlıklı ve huzurlu nice eğitim hayatı bizlerle olsun.