Anadolu Meslek Liselerinde 9. Sınıftan 10. sınıfa geçecek öğrencilerin alan tercihleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Akşehir Tornacı Erol Cumbul TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 Nisan 2017 Çarşamba günü mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında alanlara geçiş, tercih ve yerleştirme işlemleri ile ilgili velilere bilgilendirme toplantısı yapıldı.



            Okul Müdür Yardımcısı Cafer Barış ve Rehber Öğretmen Gülseren Öz tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında velilere; 14-25 Mayıs 2015 Tarihleri arasında bireysel tercihlerin yapılacağı, 8-19 Haziran 2018 tarihlerinde kontenjanların e-okul sistemine girileceği, 22 Haziran 2018 tarihinde ise yerleştirme sonuçlarının ilan edileceği, Anadolu teknik programlarına 9.sınıfı doğrudan geçen ve yıl sonu başarı puanı en az 70 olan öğrencilerin başvuru yapabileceği, alanlara yerleştirme puanının öğrencinin ortaokul sınıflarının yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %40’ı ile 9.sınıf yılsonu başarı puanının %60’ının toplanarak belirlendiği, Anadolu teknik programları ve Anadolu meslek programlarına alınacak öğrenci sayısının meslek alanlarının ihtiyaçları ile okulun fiziki ve öğretmen kapasitesine göre oluşturulduğu, başka okullara yapılacak nakillerde aranacak şartlar konularında bilgilendirme yapıldı.



            Alana geçiş ile ilgili duyuru ve haberlere : Tornacı Erol Cumbul TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin http://aksehirasml.meb.k12.tr web sitesi ile, Milli Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr, http://mtegm.meb.gov.tr, adreslerinden ulaşılabileceği açıklandı.



            Velilerin alan/dal geçişleri ile ilgili sorularının cevaplanması ile toplantıya son verildi.