Akşehir Belediyesi, İlçe Müftülüğü’nün de katkılarıyla; “Sabahın Seherinde Haydi Çocuklar Camiye" isimli proje kapsamında; 40 gün boyunca sabah namazına ve yaz Kur’an kursuna katılan çocuklara bisiklet armağan edecek.

Çocuklara camiyi sevdirmek ve namaz kılmaya teşvik etmek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen proje, 1 Temmuz ile 10 Ağustos tarihleri arasında devam edecek. Doğum günleri 1 Ocak 2005 ile 31 Aralık 2011 tarihleri arasında olan kız ve ve erkek çocukların katılabileceği projede kayıtlar; İlçe Müftülüğü’nde, 22 Haziran 2018 Cuma günü mesai saati bitimine kadar yapılacak.



Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Camilerimize olan ilgiyi artırmak,  camiye gitme bilincini artırmak, camiye gidince yapılan ibadetlerin sevabının çok olduğunu hatırlatmak, çocuklarımıza camiyi sevdirmek ve çocuklarımızı namaz kılmaya teşvik etmek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ‘Sabahın Seherinde Haydi Çocuklar Camiye’ projemizin sonunda çocuklarımıza bisiklet armağan edeceğiz. İstikbalimizin güvencesi olan yavrularımızı camiye alıştırmak, onların dini kaynağından öğrenmelerine ortam hazırlama gibi bir yükümlülüğümüz var. Bu nedenle bu projeyi geliştirdik.” dedi.



Projeye sadece Akşehir ve mahallelerinde ikamet edenlerin başvurabileceği, sabah namazına ve yaz kursuna (her ikisine de) devam eden çocukların ödüllendirileceği, kimlik bilgilerini yanlış verenlerin ise eleneceği hatırlatıldı.



Ödüllerin Akşehir Belediyesi tarafından verileceği ve en fazla devam sağlayan 3 (üç) görevlinin de ödüllendirileceği öğrenildi.