Fatih Sultan Mehmet Camii’nde her on beş günde bir yapılmakta olan sabah namazı buluşması programı geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldı.


Fatih Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğreticileri, öğrencileri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 200 kişinin katılımıyla sabah namazı eda edildi.


Namazdan sonra İlçe Müftüsü Karabey Özdemir cemaate hitaben bir konuşma yaptı. Karabey Özdemir konuşmasında sabahın seher vaktinde tatlı uykudan uyanıp camiye gelerek Yüce Rabbimizin emrini yerine getirmekle Allah(cc)’ın rızasını Peygamber Efendimiz(sav)’in şefaatinin elde edileceğini söyledi.


            Müftü Özdemir, Peygamber Efendimiz(sav)’in Hadis-i Şeriflerinde :“Bir kimse evinde güzelce temizlenir, sonra Allah(cc)’ın farzlarından bir farzı yerine getirmek için Allah(cc)’ın evlerinden birine giderse, attığı adımlardan her biri bir günahı silip yok eder; diğer adımı da onu bir derece yükseltir.” Yine:“Kim sabah akşam camiye gider gelirse, her gidip gelişinde Allah (cc) o kimseye cennetteki ikramını hazırlar.” Buyurduğunu hatırlatarak namazların camide eda edilmesinin ne kadar önemli ve ne kadar faziletli olduğunu söyledi.


            Karabey Özdemir, böyle güzel bir program hazırlayarak kalabalık bir cemaati camide buluşturan cami görevlileri ve bu programa katılan duyarlı cemaate şükranlarını ifade ederek konuşmasını tamamladı.


            Daha sonra yapılan Hatmi Şeriflerin duası için eller semaya açılıp Yüce Rabbimize birlik, beraberlik, kardeşlik ve Ümmeti Muhammedin iki cihanda selamete ermesi dilekleri arz edilerek âmin denildi.


            Yapılan ikramların ardından program sona erdi.