Saadet Partisi Akşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Orhan gazetemizi ziyaret ederek bazı açıklamalarda bulundu.


Saadet Partisi Akşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Orhan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Siyaset millete hizmet etmek için bir araçtır. Siyaset aracıyla bir göreve gelinir, gelinen o mevki ve makam halka hizmet için bir araçtır. Bizde özellikle belediyecilikte destanlar yazan Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisinden aday olduk. Amacımız bugüne kadar Milli Görüş belediyeciliğiyle tanışmayan Akşehir’imizi milletimizin görüşü olan Milli Görüş belediyeciğiyle tanıştırmak ve şehrimizde yaşayan her guruptan insanımız için hazırladığımız projelerimizle efsane hizmetler yapmaya adayız.




  



   Akşehirli kardeşlerimiz bize böyle bir imkanı vermeleri halinde seçilecek olan mahalle muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve şehrimizin kanaat önderlerinin de katılımlarıyla oluşturacağımız halk meclisleriyle Akşehir’imizin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz. Akşehir’imizi doğduğumuz yer olmakla birlikte doyduğumuz şehir haline getirerek çevre ilçelerden göç alırken aynı zamanda da dışarıya göç veren bir şehir olmaktan kurtaracağız. Bütün mahalleleriyle pırıl pırıl bölgenin cazibe merkezi olacak, istihdama yönelik yatırımlarıyla işsizin iş, aşsızın aş bulabileceği bir Akşehir’i birlikte kurmak, Akşehir’imizin kazanması için değerli Akşehirli kardeşlerimizin dua ve desteklerini beklerken, 30 Mart’a yapılacak mahalli seçimlerin başta Akşehir’imiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.”


 


Mevlüt Orhan kimdir?


1956’da dünyaya geldi. Doğanhisar İmam-Hatip ve Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesini bitirdi. Konya ilimizin Ereğli, Bozkır ilçelerinde görev yaptıktan sonra 1981 yılında Akşehir’de başladığı din görevlisi hizmetinden 2002 yılı sonunda emekli oldu.2004 yerel seçimlerinde Saadet Partisinden Adsız beldesi belediye başkan adayı oldu. Daha sonra Almanya ve İşviçre Milli Görüş teşkilatlarında görev yaptı. Mart 2007’de Saadet Partisi ilçe başkanlığı görevine getirildi. Bu görevine devam ederken adaylık için istifa ederek Saadet Partisinden Akşehir belediye başkanlığına aday olan Orhan evli ve üç çocuk babasıdır.