Bugüne kadar başarı ve projeleri ile adından sürekli söz ettiren Reyhan İlkokulu ve Anaokulu yeni bir projeye imza attı.


2014 1. TEOG sınavında 3 öğrencisi tüm soruları doğru cevaplayıp 3 öğrencisi de sadece bir yanlış yapan Reyhan İlkokulu ve Ortaokulu veli öğrenci kaynaşması adına Babam ve Ben projesini hayata geçirdi. Günümüzün en önemli problemlerinden biri olan ortak iş yapamama sorununu böylece çözmeyi amaçlayan Reyhan Koleji babalarla çocukların aynı projede bulunmanın mutluluğunu yaşıyor.  Anasınıfı öğrencilerinin babaları ile yaptıkları Çanakkale maketleri jürinin beğenisine sunuldu.  Öğrencilerin  tarih  bilincinin artması babaların televizyon başından kalkıp çocuklarıyla el becerilerini  geliştirici çalışmalar yapmasının hedeflendiği projede birbirinden güzel çalışmalar ortaya çıktı. Jürinin ilk 3’ü belirlemekte zorlandığı yarışma büyük çekişmeye sahne oldu. Projeye katılan tüm öğrencilere madalya takıldı.


Yarışmanın


1.liğini BELİNAY DİKEN VE AİLESİ  kazanırken  ikinciliği BERAT KAAN BEDER VE AİLESİ, üçüncülüğü de DEFNE ELİF  CANTÜRK VE AİLESİ kazandı.


 


Yarışmada dereceye giren velilere plaket takdim edildi.  Projeye katılan tüm eserler bir sergi ile öğrenci ve velilerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışını yapan Sultandağı Belediye başkanı Osman Acar, tarih bilincine sahip, çıkan öğrenci yetiştirmenin önemine değindi.  Reyhan İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Emir KILIÇ yaptığı açıklamada “2015-2016 Eğitim Öğretim Dönemi indirimli kayıtlarımızın başladığı bu zamanda öğrenciye velilerimizin böylesi örnek bir projeye imza atması ve kayıt için gelen tüm velilerimizin beğenisine sunulması bizi çok mutlu etti. Türk milleti olarak tarihimizde Çanakkale’nin ayrı bir yeri vardır. Bizim için mart ayı Çanakkale  ile özdeşleşmiştir. Toplumsal tüm konularda olduğu gibi Çanakkale konusunda da duyarlılık gösteren tüm öğrenci ve velilerimizin eline sağlık” dedi