Akşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kontrol Ekibi, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde gıda denetimlerini sıklaştırdı.


Ramazan ayı öncesi, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere hız verildi. 



Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için yıl boyunca rutin olarak devam eden gıda denetimleri, ramazan ayı dolayısıyla halkımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla sıklaştırıldı. Özellikle ekmek, pastacılık ürünleri, şekerleme, unlu mamuller üreten işyerleri, toplu yemek organizasyonları, kasap, şarküteri, market gibi işletmelerin denetimlerine öncelik verilerek gıda işletmelerinde denetimler artırıldı. Mevzuata aykırı olan işletmelere 1330 TL ile 13304 TL. arasında değişen idari para cezaları uygulanmaktadır.



Denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapılırken, İşletme sahipleri ve çalışanlarına Hijyen Belgesi almaları konusunda bilgilendirme yapılmakta. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için işletmelere süre verilirken süre sonunda eksikliklerini tamamlamayan Gıda Üretim yerlerine 6 bin 651 TL, satış ve toplu tüketim yerleri bin 330 TL idari para cezası uygulanacak.


"Times New Roman";mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:
AR-SA">