Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak benzer bir proje yapmayı düşündüklerini, bu nedenle Akşehir’e gelerek projeyi yerinde incelemek istediklerini belirten heyet üyeleri, Belediye Başkanı Salih Akkaya ile biraraya geldi.

Ziyaretle ilgili açıklamasında, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin engelli bireylerin toplumda daha iyi bir yaşantı sağlayabilmeleri için yaptıkları çalışmalar arasında yer aldığını belirten Başkan Akkaya; “Engelli kardeşlerimizin rahatlıkla yararlandığı, her türlü sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri yapabilecekleri çok güzel bir tesis oldu. Merkezimizde engelli kardeşlerimiz için çeşitli kurslar ve aktiviteler gerçekleştirerek onların toplumda daha iyi konuma gelebilmeleri ve sosyal yaşama daha fazla katılabilmelerine de olanak sağlamış oluyoruz” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Akkaya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci’ye Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saatini, Değirmenci de kendisine Denizli yöresine ait dokuma armağan etti.

Denizli’den gelen heyet, daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel eşliğinde Akşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ne geçerek burada incelemelerde bulundu.

Misafir heyet; tarihi Akşehir evlerinin bulunduğu sokaklar, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Tarihi Kilise, Yukarı Hamam (Gavur Hamamı), Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Taş Eserler Müzesi, Batı Cephesi Karargahı Müzesi ve Nasreddin Hoca Türbesi’ni içeren bir şehir gezisinin ardından Akşehir’den ayrıldı.