Bölge Trafik Amirliği, Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan denetimlere, Kaymakam Mehmet Türk de eşlik etti.

Ülke çapında başlatılan ve çocuklarda trafik kurallarına uyulması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Kırmızı Düdük uygulaması çerçevesinde, D-300 karayolunun Kozağaç Mahallesi yakınlarında denetlemeler yapıldı. Trafikte seyir halinde olan araçlar durdurularak, sürücüler Kurban Bayramı süresince yollarda yaşanacak yoğunluk ve trafik kurallarına uyulmasının önemi konusunda uyarıldılar.



Durdurulan araçlardan birinde seyahat eden ailenin Poyraz adındaki oğulları da, polisler tarafından ‘Trafik Dedektifi’ olarak görevlendirilerek, kendisine t-shirt ve Kırmızı Düdük verildi. Poyraz’ın da, diğer yaşıtları gibi, baba ya da annesinin aracı kullanırken aşırı hız yapması, kırmızı ışıkta geçmesi, kemer takmaması ya da cep telefonuyla konuşması durumunda, düdük çalarak uyarması tembihlendi.



Denetlemeyi yapan görevliler çocuklara ayrıca Trafik Andı ve Bayram Görevleri’nin yazılı olduğu broşürlerle, sürücülere de ruhsat kabı hediye ettiler.