Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yılı ve 10 Nisan Polis Günü, çeşitli etkinliklerle ilçemizde de kutlandı.


color:#222222;background:white;mso-fareast-language:TR">Kutlamalar kapsamında; ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Akşehir İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, törene katılan meslektaşlarına hitaben bir konuşma yapan Müdür Çelik “Türk Polisi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmiş ve getirmeye devam edecektir” diye konuştu.


color:#222222;mso-fareast-language:TR">

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından programa Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde devam edildi. Buradaki etkinliğe İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, İlçe Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Protokolü, emniyet personeli ve bazı kamu kurum müdür, amirleri ile vatandaşlar katıldı.



Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü pastası törene katılan protokol tarafından kesildi. Daha sonra Haydar Tuna İlkokulu Öğrencisi Kadir Reis tarafından ‘Polis olmak’ isimli şiir okundu. Büyük alkış alan küçük öğrenciyi tebrik eden Kaymakam Yalçın Sezgin öğrencinin başına bir polis şapkası taktı. Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Akşehir’deki Anaokulu ve İlkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törene katılan ilçe protokolü tarafından verildi. Akşehir Belediyesi ile Akşehir ve Ticaret Sanayi Odası’nın işbirliğiyle Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan erkek polislere kravat, bayan polislere de fular hediyeleri törene katılan ilçe protokolü tarafından takdim edildi.


color:#222222;background:white;mso-fareast-language:TR">Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü’nü kutlayarak “Türk Polisi, hukuk kuralları çerçevesinde görevini her zaman fedakârca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak görevlerini ifa etmiş, milletimizin güvenini ve takdirini kazanmıştır. Görevlerini yerine getirirken, toplumun huzuru ve güvenliği için gerektiğinde hiç çekinmeden canlarını feda eden polislerimiz, milletimiz tarafından her zaman saygı ve şükranla hatırlanacaktır” dedi. mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#222222;mso-fareast-language:
TR">



Çeşitli ikramların sunulmasının ardından, törene katılan protokol üyeleri, Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.