Dr. A. Nuri Köksal'ın proje liderliğini yürüttüğü çok ortaklı Philomelion Çiftliği ve Kırsal Turizm Projesi tüm hızıyla devam ediyor.


mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:
Helvetica;color:#1D2129">Saray köyünde devam eden projenin ilk etabında ahşap konaklama üniteleri ile kümes ve ahırlar tamamlandı. Akşehir'de bir ilk olan çiftliğin gezen köy tavuğu yumurtaları özgün ambalajında satışa sunuldu. Aslımlar Süpermarkette satılan yumurtaların talebe göre farklı satış noktalarına dağıtılması planlanıyor. Yumurta paketleri üzerinde; çiftliğe de adını veren ve Akşehir'in tarihte bilinen ilk adı olan Philomelion'un ağzından kaleme alınmış bir metin de bulunuyor.


mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:
Helvetica;color:#1D2129"> 


mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:Helvetica;color:#1D2129">"Merhaba; mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:Helvetica;color:#1D2129">

Ben Philomelion. Akşehir coğrafyasının tarihte bilinen ilk adıyım. Akşehir'in göbek adı sayılırım. Kral Midas'ın ülkesi Frigya'da, günümüzden 2350 yıl önce kurulmuşum. Adım bal ya da elma sevenler yurdu anlamına geliyormuş. Şarkı söyleyenler, güzel sesliler ülkesi diyenler de var. Bu coğrafyanın adı benden sonra Şehr-i Beyza, Akşar ve sonunda Akşehir olmuş. Ve şimdi bu topraklarda yeniden doğuyorum. Kültür ve doğaya saygılı bir grup arkadaş Dr.A.Nuri KÖKSAL liderliğinde, gönül ve sermaye imecesi yaparak benim adımla bir kırsal turizm şirketi kurdular. Bu ortak girişim, Saray köyünün yamaçlarında Frigya'dan Türkiye Cumhuriyet'ine uzanan tarihi yolculuğun izlerini taşıyan butik bir köy kuruyor. Geleneksel köy evleri ve köy sofrasıyla, süs-kümes canlıları ve atlarla, dalından toplayacağınız meyve ağaçlarıyla, bağlarıyla bir ütopya köy. Akşehir gölü ve ovasına hakim bir tepede Sinap pınarının yanı başındaki çiftlik; konaklama ve günübirlik hizmet sunumu ile bölgenin turizm potansiyeline de katkı yapacak. Projenin ilk etabında Friglerin ilk ev tipleri gibi yıllanmış ahşap kütüklerden evler, kümesler yapıldı. O kümeslerde yaşayan, yayla havasında özgürce dolaşan tavuklarım tamamen doğal besleniyorlar. Benim gezente ve şarkıcı tavuklarım çocukluğumuzun köy yumurtasını şimdi yavrularımız için üretiyorlar. Nasreddin Hoca'da günlük taptaze yumurtaları her gün üşenmeden Philomelion'dan Akşehir'e taşıyor.  Afiyet bal olsun.."