Pervasız Gazetesi olarak Tuzlukçu İlçesi Mimar Sinan İlkokulu’nu ziyaret etik ve yapılan çalışmaları yakından gördük. Okul Müdürü Hüseyin Yılmaz ile okulu, eğitim-öğretim faaliyeti ve yaptığı çalışmalarla ilgili konuştuk.


Hüseyin Yılmaz’a eğitim-öğretimle ilgili düşüncelerini ve yaptığı çalışmaları sorduk.


Eğitim-öğretimde kaliteyi artırmak, Türk Milli Eğitiminin temel ilkelerinden ve hedeflerindendir. Bu istikamette okul müdürünün sorumluluğu artmakta ve üzerine büyük görevler düşmektedir. İstikbalimizin teminatı olan nesillerimizin daha müreffeh ortamlarda eğitim-öğretim hizmetlerini alması, istikbalin mimarları olan öğretmenlerimizin daha uygun koşullarda çalışması bir okul idaresinin temel vazifelerindendir dedi.  Öğretmenlerin çalışma koşulları iyi olursa verim artar, öğrencilerimizin imkânları iyi olursa başarı artar. Bu da tabiatıyla hem okula, hem ilçeye hem de millete, devlete ve ülkeye yansır diye de ekledi.


Tuzlukçu İlçesi Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Hüseyin Yılmaz, 2012 yılının Haziran ayında bu görevine atandığını ve halen de aynı görevini azimle sürdürmekte olduğunu ifade etti. Okul Müdürü Hüseyin Yılmaz’ın okuluna atandıktan sonra ilk işi, daima beyninin bir köşesinde tutuğu ve bir okul içinde hayati ihtiyaç olarak gördüğü ‘’Çok Amaçlı Salon’’ projesini hayata geçirmek olmuş ve hayırsever vatandaşlarında katkısıyla arzusuna ulaşmış. Tuzlukçu ilçesinde böyle bir salon ilk defa Tuzlukçu Mimar Sinan İlkokulunda açılmış. Burada çocuklar öğretmenleriyle birlikte oyunlarını oynamakta, seviyelerine uygun eğitim filmleri izlemekte, Milli Bayramlarda yapacakları gösterilere hazırlanmaktadırlar diye ifade ediyor. Ayrıca velilere yönelik rehberlik programları ve veli toplantıları da burada gerçekleştirilebilmekte olduğunu söylüyor.


Okul Müdürü Hüseyin Yılmaz öğretmenlerin öğle arası zamanlarını değerlendirebilmeleri ve okuldaki birlik beraberliğe de faydası olacağını düşündüğü için okula ‘’Masa Tenisi’’ getirdiğini söylüyor ve burada ki desteğinden dolayı Lise Müdürü Sayın H. Musa Demir’e sonsuz teşekkürlerini bizim aracılığımızla iletiyor. Ayrıca ‘’Öğretmenler Odası’’nı da daha yaşanılabilir bir düzeye getirdiğini, Teknolojik imkânlarda da yenilenme yapıldığını, Okulun ‘’Fotokopi Makinesinin’’ yenilendiğini, İdare odasındaki ‘’Bilgisayarın’’ yenilendiğini söylüyor. 2013/2014 Eğitim-Öğretim yılında da çalışmaların devam etmekte olduğunu ve edeceğini ifade ediyor. Okulun ‘’Tabelalarının’’ yeni sisteme göre yeniden düzenlendiğini de ekliyor. Sınıf kapılarının ‘’Kapı Giydirme Tekniği’’ ile giydirildiğini, ‘’Atatürk Büstü’nün’’ yeni çehresine kavuşturulduğunu ve her şeyin daha da güzel olacağını söylüyor. Okul Müdürü Hüseyin Yılmaz kafasında ki yeni projelerini gerçekleştirmek için öğretmen arkadaşlarıyla birlikte çalışmalarına yüksek bir gayretle devam ettiklerini de sözlerine ekliyor. İnşallah bahar daha güzel olacak diyor. Okul 2013/2014 Eğitim-öğretim yılında İlkokullar düzeyinde Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında birincilikler elde etmiş.


Okul Müdürü Hüseyin Yılmaz bugüne kadar ki tüm hizmetlerin gerçekleştirilmesinde emekleri geçen eski Tuzlukçu Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman’a, yeni Tuzlukçu Kaymakamı Nur Sevinç Özbek’e, Tuzlukçu Belediye Başkanı Mustafa Sak’a, eski Tuzlukçu Milli Eğitim Müdürü Ali Aslan’a, eski Tuzlukçu Milli Eğitim Şube Müdürü Burhan Erdem’e, yeni Tuzlukçu İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Gülcü’ye, eski Okul Aile Birliği Başkanı Bayram Geç’e, yeni Okul Aile Birliği Başkanı Murat Hopa’ya, eski Yukarı Mahalle Muhtarı Hakan Atsız’a, yeni Yukarı Mahalle Muhtarı Duran Koyuncu’ya, Mimar Sinan İlkokulu’nun tüm öğretmenlerine ve hizmetlilerine, velilere ve öğrencilere, ayrıca Akşehirli tüm hayırsever dostlarına sonsuz teşekkürlerini sunduğunu söylerken, projelerine ve yapılacak çalışmalara katkı sunmak isteyecek tüm hayırseverlerden de destek beklediğini ifade etmektedir.


Okul Müdürü Hüseyin Yılmaz sözlerini Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözüyle noktalıyor.


’Sorumluluk yükü çok ağırdır; ölümden bile.’’


Hüseyin Yılmaz’a Pervasız Gazetesi ekibi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.