Akşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) ev sahipliği yapacak olan okul binalarında, sınav öncesi dezenfeksiyon çalışmalarını tamamladı. Yarenler ve Gazi Pazarları da sınav nedeniyle 29 Haziran Pazartesi günü kurulacak.





Türkiye genelinde 2 milyon 433 bin adayın katılacağı, salgınla mücadelenin başladığı ilk günlerden bu yana Türkiye’de en yoğun insan etkileşimine neden olacak organizasyonlardan olan YKS öncesinde Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ÖSYM Merkez Sınav Koordinatörlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendilerine bildirilen 22 ayrı okul binasında; bina girişlerini, kapıları, sınav salonlarını, koridorları ve tuvaletleri dezenfekte etti.





İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, Akşehir İİBF Fakülte Sekreteri ve ÖSYM Sınav Koordinatörü Muhammed Altunyaldız ve Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Orhan Uyar ile birlikte dezenfeksiyon çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Salih Akkaya, sınavda riski en aza indirmek için ekiplerin titizlikle çalıştığını söyledi. Başkanı Akkaya; “Sınav yapılacak bütün okullarımızda ve sınıflarda dezenfekte çalışmaları tamamlandı. Ayrıca el dezenfektan aparatları da monte edildi. Şimdiden öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Biz onlara inanıyoruz, güveniyoruz. Akşehir’imiz her zaman Konya ve Türkiye genelinde başarısını sergilemiştir. Bu sınavda da gençlerimiz inşallah aynı başarıyı daha artırarak sergileyecek, buna yürekten inanıyoruz. Bütün okullarımızda her türlü tedbir alınmış durumda. Gençlerimiz sadece sınava odaklansınlar. Her şey hazır durumda ve hiç bir problem yok” dedi.





Yarenler ve Gazi Pazarları Kurulmayacak





Akşehir Kaymakamlığı başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından her türlü tedbirin alındığını belirten Akkaya, ayrıca Pazar günü kurulacak olan Yarenler ve Gazi Pazarlarının da sınavda herhangi bir olumsuzluğa yol açmaması için 29 Haziran Pazartesi günü kurulacağını belirtti.





Geçtiğimiz hafta LGS sınavının Akşehir’de başarı ile gerçekleştiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu; “Okullarımız ve sınıflarımız dezenfekte edildi, dezenfektan kutuları yerleştirildi. Belediyemize teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, velilerimizden sosyal mesafelerini korumalarını istiyoruz” diye konuştu.





Akşehir İİBF Fakülte Sekreteri ve ÖSYM Sınav Koordinatörü Muhammed Altunyaldız da Akşehir Kaymakamlığı başkanlığında yapılan toplantıda alınan kararlar gereği tüm okullarda ve sınav salonlarında hazırlıkların tamamlandığını belirterek, öğrencilerin sınava gelirken yanlarında maske ve dezenfektan getirebileceklerini kaydetti.