Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk yaptığı açıklamasında daha önceden Emniyet Müdürlüklerince yürütülen pasaport ve sürücü belgeleri ile ilgili iş ve işlemlerin bundan böyle ilçe Nüfus Müdürlüklerince yürütüleceğini açıkladı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada şöye deniliyor: “Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına ilişkin yasal düzenleme 27.01.2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, 02.01.2017 tarihinde ülke genelinde kimlik kartı başvuruları alınmaya başlanmıştır.



29.10.2016 tarihli ve 29872 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "676 sayılı olağan üstü hal kapsamında bazı düzenlemeler yapılması hakkındaki kanun hükmünde kararname"nin 25. maddesi ile 3152 sayılı kanunun 10. maddesinin birinci fıkrasının F bendine, 26. maddesi ile de 3152 sayılı kanuna eklenen geçici 11. madde gereğince Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler artık Nüfus Müdürlüklerince yürütülecektir.



02.04.2018 tarihinden itibaren Akşehir Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğünce de pasaport ve ehliyet başvuru işlemleri başlamıştır. Başvuru işlemlerinde vatandaşlarımıza hızlı ve yüksek standartlarda hizmet verilmesi adına Nüfus Müdürlüğü personellerinin eğitimi sağlanmış olup, işlemlerde yardımcı olunması adına Kaymakamlığımızca ek personel görevlendirilmesi yapılmıştır" ifadelerini kullandı.





T.C. KARTI BAŞVURUSU İÇİN İSTENEN BELGELER



1) Biyometrik fotoğraf 1 adet



2) Kimlik belgesi



3) Vergi Dairesi ve anlaşmalı bankalara ödemesi yapılan ödeme dekontu



4) Kimlik Kartı kayıpsa bunun yerine ehliyet-pasaport- evlenme cüzdanı- memur kimliği, bunlarda yoksa kişinin eşi- anne- baba ve reşit olan kardeşlerinden biriyle müracaat edilir. Hiç kimsesi olmayanlar için tahkikat yaptırılır.





SÜRÜCÜ BELGESİ YENİLEME VE DEĞİŞTİRME İÇİN İSTENİLEN BELGELER



1) Sağlık raporu



2) Biyometrik fotoğraf 1 adet



3) 13tl değerli kağıt bedeli (anlaşmalar bankalar)



4) 2tl hizmet bedeli (anlaşmalar bankalar)



5) Eski sürücü belgesi



6) Kan grubu kartı ( bilmeyenler için)





PASAPORT İÇİN GEREKLİ BELGELER



1) Kimlik



2) Biyometrik fotoğraf 2 adet (arka fon beyaz yüz kısmı 32-36mm kağıt ebadı 50X60mm )



3) Makbuz ( defter ve harç bedeli Vergi Dairesi veya Ziraat Bankası)



4) Daha önce alınan pasaport varsa getirilecektir.