Duodenal switch ile kalıcı kilo verme ameliyatları başarıyla uygulanıyor


Afyon PARKHAYAT Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde yapılan mso-bidi-theme-font:minor-latin;mso-fareast-language:TR">Duodenal switch kalıcı kilo verme ameliyatları’ ile ilgili Başhekim Süleyman Şahin şu bilgileri verdi.


Calibri;mso-bidi-theme-font:minor-latin;color:#444444;mso-fareast-language:
TR">Başhekim Dr. Süleyman Şahin: “ Hastanemiz Genel Cerrahi kliniğinde en etkin obezite cerrahisi olan Duodenal switch ameliyatı kalıcı kilo verme, yandaş hastalıkların ve şeker hastalığının tedavileri, başarı ile rutin olarak yapılmaktadır. Duodenal switch ameliyatının obezite ve sebep olduğu diğer hastalıklara karşı iyi sonuçlar ortaya koymasına rağmen, yapılan bütün obezite ameliyatları arasındaki yeri % 1’in altındadır. Bu istatistiğin altında yatan en etkili neden tüp mide ve gastrit bypass ameliyatına göre cerrahi teknik, ekipman ve donanım güçlüğüdür. Hastanemiz son teknoloji ekipman ve donanımıyla, Genel Cerrahi kliniği ameliyathanesi ve üstün yoğun bakım izlemi ile tüm kompleks obezite cerrahi ameliyatlarını başarı ile uygulamaktayız” dedi.


Şahin, “M. G. isimli h mso-bidi-font-family:Calibri;mso-bidi-theme-font:minor-latin;color:#444444;
mso-fareast-language:TR">astamız daha önce birçok merkeze başvurmasına rağmen ameliyat konusunda olumsuz sonuçlar alınmış, şikâyetlerinin artıp hastanemize başvurmasıyla birlikte hastamızın VKİ’i 50’nin üzerinde iken, yüksek doz antihipertansif ve insülin kullanmakta idi. PARKHAYAT hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde Prof. Dr. Yüksel Arıkan, Op. Dr. Süleyman Şahin ve Doç.Dr. Mustafa Özsoy tarafından oluşturulan konseyde detaylı incelemeler sonrasında en uygun ve etkili obezite cerrahisi olan duodenal switch operasyonu uygulanmasına karar verildi. Titiz bir ameliyatla ve yoğun bakım süreci sonrasında sağlığına kavuşup taburcu olan hastamızın kontrollerinde ilaçları kademeli olarak kesildi.


color:#444444;mso-fareast-language:TR">PARKHAYAT Hastanesi Genel Cerrahi kliniği olarak her hastaya aynı ameliyattan ziyade hastaya özgü cerrahi planlanması gerektiğini önermekteyiz. Obezite genel olarak ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Bu nedenle hastalarımıza düzenli egzersizler yapmalarını öneriyoruz. Diyet ve egzersizlere rağmen kilo veremiyorsanız genel cerrahi ve obezite cerrahi polikliniğimize başvurabilirsiniz” Calibri;mso-bidi-theme-font:minor-latin;color:#444444;mso-fareast-language:
TR">dedi.