Özel Park Sağlık Koleji’nin Erasmus+ projesi kapsamında LETONYA Daugavpils’de eğitimde bulunan öğrencileri, geçtiğimiz perşembe günü mesai bitiminde konaklama yerlerine doğru giderken saat 16:30 sularında 18. Novembra İela muhitinde bir aracın bisiklete çarpması sonucu yaralanan iki çocuğa ilk yardımda bulundular.

Gerçekleşen trafik kazasında can kaybı yaşanmazken, iki çocuk hafif sıyrıklarla hastaneye kaldırıldı. Park Sağlık Koleji öğrencileri bir süre sonra kaza yerine ulaşan acil sağlık ekibine de yardımcı oldular.



Kolej Genel Koordinatörü Fesih Aktaş, “Bu mesleğe duyulan ihtiyacın evrensel olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Öğrencilerimiz Letonya’da kazaya uğrayan iki kız çocuğa, acılarını dindirmede mesleki sorumluluk taşıdıklarının bilinciyle anında müdahale etmişlerdir. Hemşirelik mesleğine bağlılıklarını göstererek ve evrensel değerleri de gözeterek insana hak ettiği sağlık hizmetini sunmanın onurunu taşıyan öğrencilerimizi can-ı gönülden tebrik ediyoruz. Öğrencilerimizin bu yerinde  davranışı Park Ailesi’nin her ferdini onurlandırmıştır.” dedi.