Park Sağlık Koleji öğrenci ve eğitimcileri Obezite’ye Farkındalık Yürüyüşü ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirdi.


Anıtpark önünden başlayan yürüyüş bankalar caddesinden devam etti ve ardından Müze önünde son buldu. Yürüyüş esnasında çevredekilerin olumlu tepkileri ile karşılaşan öğrenciler, zaman zaman vatandaşların alkışlarıyla destek gördüler. Obezite’ye farkındalık yürüyüşü ve fiziksel aktivite etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen yürüyüşe öğrenciler ve öğretmenler katıldı. "Obezite ile Mücadele" temalı yürüyüş'te obezitenin önlenmesi amaçlandı.


“OBEZİTENİN FARKINDALIĞINI ESAS ALDIK”


Yürüyüş hakkında konuşan Park Koleji Okul Müdürü Fesih Aktaş; “ Obezite, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en temel sağlık sorunları arasında yer almakta. Yapılan araştırmalar, obezitenin en çok yetersiz fiziksel aktivite ile aşırı, yanlış beslenme gibi nedenlerle ortaya çıktığı tespit edilmiştir. Teknolojik cihazlara olan bağımlılık çocuklarımızı tembelleştirmiş,  hareketsiz bir hayata esir kılmıştır. Son zamanlarda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinde her geçen gün “kalp krizi”, “şeker hastalığı” ve obezite (şişmanlık) gibi rahatsızlıklarda artış olduğu görülmektedir. Özellikle hazır yiyecekler yüzünden ülkemiz ciddi sağlık sorunları yaşamakta ve obezite bu sorunların temelinde yer almakta. Bu bağlamda, hem toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlamak hem de öğrencilerimizin toplumsal sorunlara yönelik duyarlılıklarını artırmak, aynı zamanda toplumsal bir farkındalık oluşturmak amacıyla bizler de obezitenin getirdiği sağlık sorunlarına bir nebze de olsa dikkat çekebilmek için öğrenci ve öğretmenlerimizle havanın soğuk olmasına bile aldırmadan yürüyüş düzenledik. Yürüyüş esnasında öğrencilerimize olumlu yönde destek olan, alkışlayan Afyon halkına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.