Anadolu Mektebi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akşehir Belediyesi ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize etmiş olduğu Yazar Okumaları faaliyetleri kapsamında "Hikayemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu” başlıklı panel yoğun ilgiyle izlendi.





Akşehir Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe; Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu ve Kamu Kurum Müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.





Panelin açılış konuşmasını, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu yaptı. Topaloğlu konuşmasında; “2015’den bu yana bölgesel il ve ilçe bazında pek çok Anadolu Mektebi programını icra eden Akşehir’imiz bugün son dönemin en önemli hikaye yazarlarından “Mustafa Kutlu” üzerine 6 panele ev sahipliği yapıyor. Konya’mız ve Akşehir’imiz için kültürel anlamda dolu dolu geçecek günde görev alan tüm Anadolu Mektebi öğrencilerine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.





Panelin başkanlığını Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Beyza Dağlı yürütürken; Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi öğrencisi Nimet Gültekin “Mustafa Kutlu’da Köyden Kente Göç”, Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Azra Arkın “Mustafa Kutlu’nun Samimiyeti”, Mevlana Uluslararası İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şefikullah Mahdum “Mustafa Kutlu Eserlerinde Aidiyet Duygusu” ve son olarak da Karatay Mevlana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Cicibıyık “Mustafa Kutlu’nun Hikayelerinde Modern Kentli İnsan Bunalımları” konularını irdelediler.





Değerlendirme konuşmalarını ise Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü yaptılar. Kutlu’nun, edebiyatımızın son dönemlerde yetiştirdiği en önemli hikayecilerimizden olduğunu söyleyen Kaymakam Kurnaz; “Mustafa Kutlu hakkında öğrencilerimizden çok önemli ve güzel değerlendirmeler aldık. Büyük yazarların çıkmasında belli sebepleri olması gerekir. Mustafa Kutlu bizlere; kalabalık kentler içerisinde yalnızlığın ne olduğunu, nasıl yaşandığını anlatarak aslında bize ne olduğumuzu, nereden geldiğimizi, geçmişimizin önemini anlatmaya çalışmıştır” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Salih Akkaya değerlendirmesinde; Anadolu Mektebi’nin her gün üzerine katarak gelişmeye devam ettiğini belirterek, panelin izleyenler için oldukça yararlı olduğunu söyledi.





Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü ise; “Bir insanı iyi tanımak, onu yakından tanımaktır. Bu da; onun düşünce dünyasını anlamak, onun muhakeme kabiliyetini az çok keşfetmek ve ifade gücünü takip edecek hale gelmek gibi unsurlarla beraber olur” diye konuştu.





Konuşmaların sonrasında protokol üyelerinin panelistlere hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle etkinlik sona erdi.