Final Okullarının Eğitim Danışmanlarından Eğitimci Sosyolog Yazar Nurdoğan Arkış’ın, Özel Akşehir Final Okulları velilerine yönelik “Çocuklarla İletişim” konulu semineri, Akşehir Şehir Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.





Seminere başlamadan önce Sosyolog Yazar Nurdoğan Arkış'ın mesleki tecrübesi anlatıldı. Nurdoğan Arkış konuşmasının başında, velilere; ‘Nasıl bir çocuğunuz olmasını istersiniz?’ sorusunu sorarak görüşlerini aldı. Seminerin devamında da çocuk eğitimi ve çocukla nasıl iletişim kurulur konuları üzerinde velileri ve öğretmenleri bilgilendirdi. Arkış, kısaca şunları söyledi:





“Çocuk bomboş kafa ile dünyaya geliyor. İyiye yönlendirirsen iyi şeyler yapar. Kötüye yönlendirirsen kötüye yönelir. Bir insanın en çok neye ihtiyacı vardır? Sevgiye, güvene, saygıya, dürüstlüğe ama en çok cesarete ihtiyaç duyar. Bu cesarete biz özgüven diyoruz. Çocuğunuza hiçbir şey öğretmeseniz de özgüvenini yüksek tutmuşsanız er geç iyi bir insan olur. Etrafını sorgular, yargılar ve en sonunda iyiyi doğruyu bulur. Özgüven bir insanın kendi içinde 'ben yapabilir miyim, başarabilir miyim, anlayabilir miyim' gibi soruları sorup olumlu cevaplar verebilmesidir. Eğer bu sorulara 'ben yapabilirim, becerebilirim, anlayabilirim’ diyebiliyorsa sorun yok demektir. Ama bu sorulara olumlu cevap veremiyorsa özgüveni yok demektir” dedi.





Seminer sonunda Akşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Hakkı Koç tarafından Sosyolog Yazar Nurdoğan Arkış’a plaket takdim edildi.