CHP Akşehir Seçim Bürosunun açılışına katılan Milletvekilleri Özgür Özel ve Abdüllatif Şener, Eyüp Oyan’ın Belediye Başkanlığını kazanması durumunda Akşehir’e tam destek sözü verdiler.






https://youtu.be/M9NapK2-FTE




Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir Seçim Bürosunun açılışı; Konya ve Isparta İl Başkanları, çevre ilçelerin İlçe Başkanları ve Belediye Başkan Adayları ile kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi. Partinin Belediye Meclis Üyesi adaylarının kürsüye çağrıldığı açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkan Adayı Eyüp Oyan sözlerine, Akşehir’in Konya’dan önce Belediye olduğunu hatırlatarak başladı. Şehrin göç almak yerine göç veren bir kasaba görüntüsünde olduğunu söyleyen Oyan;





"Kiraza ve çileğe gereken yatırım yapılmadı. Hayvan pazarını Ilgın’a kaptırdık. Kesimler başka ilçelerde yapılıyor. Eksikleri biliyoruz. CHP’li belediyeleri örnek alarak belediye şirketi ve kooperatiflerle sorunların tamamını çözeceğiz. Kreşlerle kadınlarımızı sosyal hayata kazandıracak, özlenen Nasreddin Hoca Şenliklerini geri getirecek ve kaybolan kent kimliğini Akşehir’e yeniden kazandıracağız." şeklinde konuştu.





















Eyüp Oyan doğru aday





Daha sonra söz alan İl Başkanı Barış Bektaş da konuşmasında Akşehir’in; "Keşke Yunan Gelseydi" diyenlere karşı, Batı Cephesi Karargahına ev sahipliği yapmış olmanın onurunu yaşattığını söyledi. Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ise konuşmasında Eyüp Oyan’ı dirayetli, başarılı, çalışkan ve dürüst bir aday olarak tarif ederken; "Kıyı kenar mağduru olan 3 bin köylü için Meclis’te çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.





















Seçmenin cebinde 2 kart var





Konuşmasına; "Akşehir’in haramdan ve yalandan korkan güzel insanları; Merhaba.’’ diyerek başlayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, referandum çalışmalarında Akşehir’i ziyaret ettiğini hatırlattı. Özel sözlerini şöyle sürdürdü:





"O tarihte Yasama, Yürütme ve Yargının tek kişide toplanmasının ekonomiyi kötüye götüreceğini söylemiştik. Haklılığımız ortaya çıktı. Bugün umut siyaseti yapamayanlar, korku siyasetine sarılıyorlar. Eğer 31 Mart’ta beka sorunu yaşayacak olanlar varsa onlar; rantla beslenen, şaibeli ihalelerle zengin olanlardır. Uygulanan politika; Ayrıştırma, Uzaklaştırma, Kutuplaştırma, kutuplaştırdıkları taraflardan birini Şeytanlaştırma ve kendi taraflarının arkasını Kalabalıklaştırma politikasıdır. Ancak artık bu politikanın bir karşılığı yok.









Eyüp Oyan Akşehir’de Kucaklaştırma, Kardeşleştirme ve ötekinin hakkını savunma politikasıyla CHP projelerini şehrinize getirmeyi vadediyor. Şehrin kalkınması için belediyenin iktidar partisinden olması gerektiğine dair söylenenler doğru değil. Her türlü doğru projeyi destekleyecek Avrupa Birliği fonları var. CHP’nin Kardeş Belediye uygulaması var. Seçmen olarak cebinizde 2 kart var. Yerel seçimlerde Kırmızı Kartı göstererek iktidara da Sarı Kart göstermiş olacaksınız. Akşehir adayımızın çekileceği yönünde söylentiler olduğu söylenmişti.

















Bir yıldır çalışan aday, seçimlerden çekilir mi? Çekilmek isteyen varsa çekilsin.





Seçimi kazanacak olan sizlersiniz. Sabah kahvelerinizi birbirinizle değil, komşularınızla için. Öğretmen olarak yetiştirdiğiniz öğrencilerinizden, usta olarak iş sahibi yaptığınız çıraklarınızdan, birbirinizin külüne muhtaç olduğunuz komşularınızdan Eyüp Oyan için oy isteyin. Akşehir’i kapısı kapanmayan bir belediyeye kavuşturun.’’