Afyon Özel Park Hastanesinde Nöroşirurji Uzmanı Op. Dr. Fevzullah Akyüz tarafından Afyonkarahisarda ilk defa Transtorasik yolla Torakal 2 Korpektomi ve Tümör Eksizyonu ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.


Bundan bir ay önce başlayan giderek artan sırt ağrısı ve yürüyememe şikâyeti üzerine Özel Park Hastanesine müracaat eden bir hastanın yapılan tetkikleri sonucu kötü huylu tümöre bağlı vertebra kırığı ve omuriliğe baskı oluştuğu tespit edilerek Nöroşirurji Uzmanı Op. Dr. Fevzullah Akyüz’ ün ilimizde ilk defa gerçekleştirdiği bir yöntemle ameliyat edilmiş olup, hastanın tüm şikâyetleri giderilerek sağlığına kavuşması başarı ile sağlanmıştır.


Yapılan ameliyatın zorluğuna dikkat çeken Afyon Özel Park Hastanesinde Nöroşirurji Uzmanı Op. Dr. Fevzullah Akyüz, “Risk faktörü yüksek, ameliyat sırasında büyük damar yaralanmaları ve akciğer yaralanmaları gibi oluşabilecek her türlü olumsuzluğa gereken önlemi alarak başarılı bir operasyonu yaklaşık 5 saat süren bir çalışma ile başarıyla gerçekleştirdik. Hastanın şikâyeti olan bölgeye girişim ulaşılması en zor bölgelerinden biridir. Çünkü göğüs kafesinin açılıp akciğerlerin ortasından vertebraya ulaşmak gerekirdi ve biz bunu kalp damar cerrahi uzmanı Op. Dr. Erdinç Naseri ile birlikte başarıyla gerçekleştirdik. Hastamızın günden güne azalan şikâyetleri sona ermek üzere olup, şimdi destekle yürüyebilmektedir. Hastamızın iyileşme sürecinde öncelikle istirahat, ilaç ve FTR sonrası onkoloji tedavisi iyileşme sürecinin hızlanmasına neden olacaktır” diye bilgi verdi.