Özel Bakım Merkezleri Dernek Başkanı Özgür Camcı, 798 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Özel Bakım Merkezlerinin Sektörel olarak 5. Bölge Teşvik Kapsamına alındığını açıkladı.





Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren 241 Özel Bakım Merkezinin Dernek Başkanı olan Camcı, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ‘’Özel Bakım Merkezlerimizde 17 bin 300 engelli vatandaşımıza yaklaşık 10 bin 500 personelle 24 saatli bakım hizmeti vermekteyiz. Yeni yatırımlar yapmak için yasal düzenlemelere ihtiyacımız vardı. Bunlardan bir tanesi, sektörel olarak 5. Bölge teşviklerinden yararlanabilmemizdi. 798 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile 5. Bölge teşviklerinden yararlanabilir duruma geldik.





Engellilerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi için bakım merkezlerimizin fiziki yapılarının erişilebilirliğe uygun binalarda, en az 10 bin metre kare alanlarda olması gerekmektedir. Bunun için de tarıma elverişli arazilerde, özel imar iznine ihtiyaç duyulmaktadır. Bakım merkezlerimiz, engellilerimizin hayatlarını sürdürdükleri evleridir. Onların sosyal hayattan izole olmamaları için gün boyu üretken olmaları, tarımsal ve hayvancılık ile ilgili faaliyetlerde bulunmaları psiko-sosyal gelişimleri için zorunluluk arz etmektedir. Halen şehir merkezlerinde apartman dairelerinde bulunan 172 bakım merkezimizin, şehre yakın geniş arazilere taşınması gerekmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ihtiyaçlarımızla ilgili dosyamızı sunma fırsatını buldum.





Yatılı Bakım Merkezlerimizin sektörel olarak 5. Bölge teşviklerinden yararlanmasını sağlayan Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen tüm yetkili ve bürokratlarımıza, engelli vatandaşlarımız ve aileleri adına şükranlarımızı bildirir, saygılar sunarız.’’