S.S. 29 No.lu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İzzet Akyiğit’ten edinilen bilgiye göre; Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) sunulan güzergah düzenlemesi doğrultusunda, Yeni Otogara; 24 Ağustos Bulvarı, İnönü Caddesi ve İstasyon Bulvarı’nı kullanan şehir içi minibüsleri ile ulaşılabiliyor. Dış mahallelerden gelerek Otogara ulaşmak isteyen vatandaşların ise Köy Garajından İstasyon Caddesi’ne çıkmaları gerekiyor.

Gün boyunca, sabah 06:30 ile akşam 19:00 saatleri arasında, her 10 dakikada bir olmak üzere toplam 72 sefer yapılıyor. Bu saatten itibaren ise her saat başı olmak üzere 5 sefer düzenleniyor. Bu programa göre Yeni Otogara şehir içi minibüsleri ile ulaşımda son sefer saati 23:00 olup toplamda 77 sefer gerçekleştiriliyor.

Firmaların Özel Servisleri

Eski Otogarda olduğu gibi Akşehir Yeni Otogarında da hizmet veren seyahat firmaları, yolcularına kendi servis araçları ile ulaşım olanağı sağlıyorlar. Pandemi nedeniyle mahalle aralarını güzergahlarından çıkarmış bulunan firma servis araçları, ana arterleri kullandıkları güzergah üzerine çıkan yolcularını Otogara ücretsiz olarak ulaştırıyorlar.