YENİŞAFAK GAZETESİNİN 02.01.2014 TARİHLİ YANİ DÜNKÜ NÜSHASININ 1. SAYFASINDA VE Yenişafak.com.tr İNTRENET GAZETESİNDE YER ALAN HABERE GÖRE: ’’ Skandal sınav’’ başlıklı haberini her Müslüman insanın vicdanlarına havale ederim. işte haber:

 

Skandal Sınav

Çalışma Bakanlığı'nın 21 Aralık'ta yaptığı 'iş güvenliği uzmanlığı' sınavı için şok iddia. Bir dershane zincirinin sınavda sorulacak soruları önceden alarak kendi personeline dağıttığı öne sürülüyor.

 

 

            Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na (ÇSGB) bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nce 21 Aralık 2013'te İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı sınavı gerçekleştirilmiştir.

             A, B, C kategorilerinde 5 ayrı ilde yapılan sınava yaklaşık 105 bin kişi katılmış olup, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nde oluşturulan bir komisyon tarafından hazırlanan soruların bir dershane zinciri tarafından kendi personeline dağıtıldığı iddia edildi.

             Söz konusu dershane zincirinin dershanelerin kapatılmasının gündemde olduğu bugünlerde açıkta kalması muhtemel personelinin mağduriyetini bu şekilde önlemeye çalıştığı ileri sürüldü. Soruların, sınavın uygulamasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sınavın yapıldığı illerdeki personelince mi yoksa soruları hazırlayan birimlerce mi sızdırıldığı konusu araştırılıyor.

             Haberin devamı ise aynen şöyledir. Devam etmektedir.

'DOYGUN MAAŞ' İMKÂNI

            80 bini aşkın kişinin girdiği İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlık sınavında adaylar A, B ve C kadroları için yarıştı. MEB personelince İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana illerinde gerçekleştirilen sınavlar sonucu başarı düzeyine göre belirlenecek 7 bin 500 aday, kamu personeli olarak istihdam edilecek. A, B ve C olarak risk gruplandırılması yapılan işyerlerinde görev alacak uzmanlar, bu sınavdan sonra edinecekleri belge doğrultusunda çalışabilecek. Çalışma hayatını denetleyen müfettişler, mühendislik ve mimarlık fakültesi mezunları, teknik öğretmenler, Fen Edebiyat Fakültelerinin fizik-kimya-biyoloji bölümleri mezunları ve üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği programlarından mezun olanlar arasından seçiliyor. C sınıfı uzmanların 2-3 bin TL, B sınıfı uzmanların 3-7 bin TL, A sınıfı uzmanların ise 7-15 bin TL arasında maaş aldıkları belirtiliyor. Dönüşümü planlanan dershanelerde çalışan öğretmenleri yüksek maaşlı kadrolara yerleştirmek için sınav sorularını kimlerin sızdırdığı yetkililerce inceleniyor.

C SINIFI'NA YOĞUN İLGİ

            21 Aralık 2013 Cumartesi günü gerçekleştirilen sınava toplam 104 bin 612 kişi başvuru yaptı. Başvurulardan 16 bin 403'ü A ve B sınıfı uzmanlık için oldu. Sınava en fazla başvuru 79 bin 565 ile C sınıfı uzmanlıkta yaşanırken, en az başvuru ise 8 bin 644 kişiyle iş yeri hekimliğinde gerçekleşti. Birinci gruptaki İşyeri Hekimliği branşında 6 bin 843 kişi sınava girerken, C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sınavına ise 57 bin 560 kişinin katıldığı öğrenildi. B sınıfına 6 bin 112, A sınıfına ise 9 bin 568 kişinin girdiği kaydedildi.

            Yeni Şafak gazetesine bu haberinden dolayı çok teşekkür ederim.

            Mili Strateji Köşemizden Bizde Diyoruz Ki: Bakın beyler, yeter artık. İnsan Cenab-ı Allah CC. Hazretlerinden korkar. Sırat-ı Müstakim nedir? Mahkemey-i Kübra Nedir? Mizan Terazisi Nedir? Bilmiyorsanız Mübarek Risaleyi Nurları açında bir bakın. Bu sınavda da eğer böyle bir yolsuzluk yapıldı ise Vallahi Billahi Tallahi yeriniz nar-ı cehennemin dibi...

            Bu son SINAV SIKADALINDAN hiç kimsenin ve bizim haberimiz yoktu. PEYGAMBER OCAĞI, GÖZ BEBEĞİMİZ, KAHRAMAN TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN GENEL BAŞKANININ BASINDA ÇIKAN SON AÇIKLAMALARI VE MİLLİ ORDUMUZA KUMPASKURULMASI KİMİN İŞİNE YARAR Başlığı ile; Dünkü yazımızda şöyle yazmıştık:

...

            Şimdi bizde Milli Strateji Köşesinden diyoruz ki: PEYGAMBER OCAĞIMIZ VE GÖZ BEBEĞİMİZ,  KAHRAMAN TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZİ siyaset içine çekmek, onu yıpratmak istemek, kumpas kurmak, ancak ve ancak küffarın işine yarar. Bizi Milli Ordusuz bırakmak isteyen bölgemizde, zafiyetimizi isteyenlerin işine yarar. Tekrar edelim: Yüce ve Necip Türk Milletinin 80 milyon bir ve bütün olduğu hepimizin kardeş olduğumuzu bir kere daha Dünyaya ve ULUSAL VE ULUSLARARASI PARA BARONLARINA, BARONESLERİNE, EMPERYALİSTLERİNE, KÜRESEL ODAKLI GÜÇ VE ÇIKAR ÇEVRELERİNİNE, KAPİTALİSTLERİNE VE FAİZ LOBİLERİNİNE gösterelim.

                Bu çıkar çevrelerine hep beraber diyelim ki: Adliyemizin, Askerimizin, Emniyetimizin, Okullarımızın ve Milli İradenin üzerinden elinizi çekin. Artık ÖSYM’ de YÖK’ deki, KPSS ve benzeri sınavlardan elinizi çekin. Herkes başarısı ile işlere yerleşsin. Basın ve TV’ lerdeki soru çalınma olaylarını bir daha duymayalım.

...

Üzerinden Çok Geçmedi23 Aralık 2013 Günkü PERVASIZ GAZETEMİZDE Çıkan alakalı yazıları da vicdan sahiplerinin vicdanlarına havale ederim!

 

 GÜNLERİN GETİDİĞİ GELİŞMELER İÇİNDE MİLLİ STREEJİ YAZILARIMIZLA TESBİT FERASET VE ZANSIZ KEŞFİMİZ, başlıklı yazımızın işte ilgili bölümü:

23 Aralık 2013

ZUHURAT VE TESBİT YAZIMIZI DÜN SİZ KİYMETLİ OKUYUCULARIMIZA ARZ ETTİK. BU GÜN İSE 22 Ağustosta 2013 tarihinde PERVASIZ GAZETESİNE MİLLİ STREEJİ KÖŞEMİZDE GEZİ PARKI İLE BAŞLATILMAK İSTEN OYUNLAR VE DESİSELER başlıklı yazımızı sizlerin değerlendirmesi için bir bölümünü yeniden yayınlıyoruz.

Her bir satırı ayrı bir tez ve araştırma konusu olan bu yazımızda da özellikle ÖSYM deki yapıldığı aşikâr olan, basın yayın organlarında yer alan, yolsuzluklara vurgu yapmıştık. Gerçek Ak Partililerin çocuklarının bu sınavlar sonucunda hep mağdur olduklarını ferasetimizle yazmıştık.

Amma bu hileli ve çalınan sınav soruları ile pek çok atama sonucu devlet memuru olanların olduğu da TV. Kanalarını ve basın yayın organlarını meşgul etmişti. Söz konusu sınavların çalınan sorularının bazı dershanelerin eline geçtiği ve kendi talebelerine verdiği bile iddia edilmişti. Kim bunlar, kimdi bunlar? Hiç biri AK PARTİLİ değildi. Ak Partililerin yakınları da değildi.

Biz zaman kendisine bu ve benzer konuları arz atiğimiz, bir zat: O gün seçmenlerinden usanmış ve yükü ağır gelmiş olmalı ki: Bu ve benzeri konuları kulis ettiğimizde ’’ben yerel gündem ve bu türlü siyasetlerle ilgilenmiyorum’’ demişti.

 Eğer birileri, bizim 1000-2000 okunan bu yazılarımızı aylar önce okuma zahmeti gösterselerdi ve gerekli Ankara siyasi kulislerine çok rahat ulaşacaklarını bildiğim, Sayın Dış İşleri Bakanımız Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU’ na bu konuları ve bazı tespitlerimizi ve ikazlarımızı ulaştırmış olsalardı...

Amma olmadı.

 Bazıları çok iyi biliyorlar ki: Rektör, bölge müdürü, müdür vs... dişli, dişlenmiş şahıslar arkasına aldığı Hükümet ve Siyaset Ötesi Güçlerin çeşitli desteği ile, Milletvekilinin, Millet ve vekâletini aldıkları Halk adına haklı ve adilane, bazı yasal ve mevzuata uygun isteklerini yapmıyordu. Ya da Milletvekili bu dişli zatlardan çekinerek onlara bir iş için telefon bile açamıyorlardı...

 Hatta bu dişli zatlar, Milletin vekilleri tarafından kendilerine gönderilen, Allah CC. Hazretlerinin Yüce Selamını bile almıyorlardı.

Bir dilim ekmek için. Helal lokma için. İş için. Aş için Günahsız ve saf Anadolu evlatları şehirlerarasında mekik dokudular. Hâlâ ve elan da dokumaktalar... Allah CC Şanı Büyüktür.

Bu yazılarımızda hep yazdığımız gibi Sayın Başkanımızın one minute yani bir dakika: Van minüt demesi ile baronların, emperyalistlerin, halk yığınlarının sırtından geçinen kan emicilerin düğmeye bastıkları gezi parkının devamıdır.

Sayın Başkanımız Ak Parti ile büyük bir oy kitlesi ve sevenlerini arkasına almıştır. Ancak parti içine girmiş, sebataycılar, masonlar,Siyonistler,  dönekler, menfaatçiler varsa ayaklarına dolaşarak ayıklanacaklardır.

Artık Türk Milleti Demokrasiyi bilmektedir. ABD ve Türkiye eksenli çalışmaları da bilmektedir. Dershanelerin kapatılması ve Bakanların yakınlarına yönelik operasyonların hedefi hükümeti yıkmaktır. Ülkeyi Suriye gibi karıştırmaktır. Osmanlı Cihan-ı Devleti-Ali’ yemizin varisi Lider Ülke TÜRKİYE CUMHURİYETİ bölgede güçsüzleştirme planıdır. Şark Meselesinin hortlatılmasıdır.

 

  

 İŞTE 22 Ağustosta 2013 tarihinde PERVASIZ GAZETESİNE MİLLİ STREEJİ KÖŞEMİZDE GEZİ PARKI İLE BAŞLATILMAK İSTEN OYUNLAR VE DESİSELER başlıklı yazımızın bir kısmı...

....

Ne yazık ki: Anadolu’nun saf evlatlarını kandırarak bu eylemlerine Gezi Parkında alet etmişlerdir. Buların içinde şimdiye kadar yolu hiç devrimcilerle, sosyalistlerle, komünistlerle kesişmeyen pravakatörlerin oyununa gelmişlerdir.

Tuzaklarına provokatörler bunların yanı sıra, güya sözde antikapitalist İslamcı, İhsan Eliaçık gurubunu da, burjuvaları da tuzu kuruları da dâhil etmişlerdir. Avrupa’nın Televizyon kanalları nerdeyse 1 ay canlı yayın yapmış Türkiye de iç savaş varmış gibi göstermişlerdir. Hiç bir gaz atılmadığı zaman bile bu muhabirler biber gazından etkilenmiş numarası yaparak Dünya da  çarpıtma ve bilgi kirliğine yol açmak istemişlerdir.

Şimdi herkes iyice düşünmelidir.

Türkiye’miz için gençlerimizin pastadan pay almasını temin ederek yasadışı oluşumlara kukla olmamaları için. Her yetkili elinden geleni yapmalıdır.

Sosyal Politikalar ve Aile Bakanlığının ve diğer ilgillerin acil projeler hazırlaması, Devlet ve özel sektörün istihdam politikalarını yeniden gözden geçirmesi lazımdır.

Hükümetimizin acilen KPSS, ALES, TUS, ÖSYM, ÜSSE, SBS… Gibi onlarca sınavı kaldırmalıdır.

Ecevitlere yukarda saydığımız güçlerce KPSS sınavı kondurulmuş olup, bu sınav derhal son bulmalıdır. KPSS ve benzeri imtihanlar, Türk, Müslüman, Vatansever, Yurtsever Hamiyetperver gençlerin önünü kesmek için çıkartılmıştır.

Hala yok edilmesi söz verilmiş olan YÖK yok edilmelidir.

ÖSYM kurulduğu günden beri hata ve şaibeden aklanmayı beklemektedir.

 Anası Atası Neslin bu toprakların Müslüman olan 80 Milyon Türk Evladının tamamı bu şer mihraklarca şecereleri takip edilmiştir.

İşlerine gelmeyenler onların kukaları bukalemun kılıkları ile bulundukları ortamlarda anasının babasının zorla okutup üniversite bitirdiği donanımlı gençlerimizin önünü buralarda bir şekilde kesilmektedir.

Gerçek KPSS ve diğer sınav mağdurları Akpartili olduğu binilen insanların çocuklarıdır.

Akşehir’den yetişen ve aramızdan çıkardığımız bizleri de yakinen tanıyan Sayın Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan ERDEM Bey’e büyük görevler düşmektedir. Kendisi Kabinedeki bu denli önemli bir yere gelmiştir.

Sayın Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan ERDEM Bey’e çok iyi bilir, Akşehir’de ulemadan Mahmut Hocamız vardı.

Merhum Mahmut Hocamız Şöyle derdi:’’ lâin şeytan ‘’Hocadan alamadığı intikamını, Hocanın Çocuklarından Alır.’’

Şeytanın insan kılığına girenleri de bugün aynı taktiği gütmekteler.

 Sayın Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan ERDEM Bey,  bu bukalemun kılıklı adamlar oralarda bilgi işlemlere kadar girmiş olabilir. Şeytanlaşmış, insanlığını unutmuşların oyunlarını bozacağınızı biliyoruz. Efendi ve ciddi duruşunuz buna yeter. Malumunuzdur ki her ne görüşten olursa olsun kişi hakkı diye bir şey vardır. HAK her şeyden üstündür. Cenab-ı Allah’ımızın bir adı da Hak(CC.) dir. Hak dedi mi akan sular durur at sözümüz akıldan çıkarılamamalıdır. Akparti Akşehir Bşk. Yrd. lığını görevini ifa etmiş halen Akparti Konya Delegesi olan bu kardeşinizin aciz tespitleridir bunlar.

İyi düşünün kimlerin hakkını, kimlere, kimler yedirmiştir. Kalbinde zerre miskal Allah CC. korkusu olan adam titrer. Kul Hakkı her haktan mühimdir. Yazılarımız büyük harflerle ve karartarak yazdık: Ola ki gözlerinizden kaçmasın diye. Şimdi Hükümetimiz bu mağduriyetleri o sınava girenleri ceman sayıları her ne kadarsa, işe alarak giderebilir. Kaç ocaklar söndü bu işsizlik yüzünden.

 Kontrolsüz güç, fireni patlak treyler gibidir. Bu trın yükü belki de atom bombası dolu bile olur...  

Allah CC. Hazretleri aşkına: Milli Liderimiz, Başbakanımız ve AKPARTİ Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beye sessiz yığınla genç işsiz adına sesleniyorum:

 Sen kiAdı Adalet olan sen ki Adı Kalkınma olan partimizin Liderisin, ULUSAL VE ULUSLARARASI PARA BARONLARINA, BARONESLERİNE, EMPERYALİSTLERE, KÜRESEL ODAKLI GÜÇ VE ÇIKAR ÇEVRELERİNE, KAPİTALİSTLERE, FAİZ LOBİLERİNE YİĞİTCE KARŞI DURAN, MİLLİ İRDEYİ KORUYAN, 80 MİLYON KARDEŞLERİMİZİN REYİNİ ALAN BİR LİDERSİN. BU YÜCE TÜRK MİLLETİ YANİ 80 MİLYON KARDEŞİMİZ SENİ VE SENDEKİ DELİKANLI DURUŞU KARIZMANI, BU YÜZDEN SEVDİ.  Hak. Hukuk. Adalet. Nedir sen bunu birilerinden daha çok, iyi bilirsin. Hakları sınavlardaki aşikâr yolsuzluklarda çiğnen, sessiz genç işsiz adına bu mağduriyetin giderilmesi için, oluşan sosyal dengesizliklerin doğurabileceği menfi sosyal patlamaları ferasetinize güvenerek ve dünkü Yenişafak Gazetesinde yayınlanan yukarda vermeye çalıştığım SIKANDAL SINAV haberi, zuhuratı doğması ile köşeme taşıdım. Efendim. Saygı ve dualarımla arz ederim.