Kendilerini dünyanın sahibi olarak görenler; bizim olan Ortadoğu ile oynayarak, kesip biçmeye çalışıyor ve  bölge halkını birbirine kırdırmayı hedefliyorlar. Birçok batı ülkesinin yürüttükleri bu düşmanca politika; hiç yumuşamadan sürdürülüp gitti.

*Eskiden bu  insafsızlığa İngiliz politikası deniyordu.

*Çünkü, Osmanlı imparatorluğunu minik parçalara bölerek ortadan kaldırma ve Türkleri haritadan silme işinin önderliğini, İngilizler yapıyordu. Fakat Çanakkale Boğazını ele geçirip Osmanlı payitahtını işgal ve imha edebilmek için karşımıza dikilen makineli tüfeklerin ve topların başındakiler, kendi çocukları değildi. İngiliz, Fransız, Alman, İtalyan  veya başka Avrupa ülkelerinin askerleri de değildi!   Yurdumuza saldırma görevi;  sömürge yapılmış olan Afrikalı ve Avustralyalılara verilmişti.  Büyük şairimiz, bu vahşi saldırı tablosunu fotoğraflamış gibi anlatırken:    "Kimi zenci! Kimi yamyam! kimi bilmem ne bela!" diyerek ustaca resmeder. "Çanakkale Geçilmez!" destanı yüz binlerce vatan evladının, öleceğini bile-bile; saldırganların makineli tüfek ateşine göğsünü siper edip süngüsüyle düşmanı karşılaması sayesinde yazılmıştır. Aynı destanları her zaman yazmaya da, hazırız.

Bölgemize yönelen ve bizi bölerek yok etmeyi hedef alan o insafsızlık; yalnız Avrupa'dan değil; okyanus ötelerinden de planlanıyor, bastırılıyor ve sonuç almaya yöneliyor.

Sömürgeci oyunlarından önce tümü imparatorluğumuzun ve devletimizin yönetiminde olan İslam coğrafyasında, elimizde kalan yurdun çevresini; mütecasir planlarla şekillendirmeye uğraşıyorlar. Dünyayı istedikleri gibi yönetmeye kalkışan  küffarın kafasında bin-bir tilki dolaşıyor.

1-"Irak kaça bölünecek?"     2-"Nereleri kimlere verilecek?"

3-"Suriye'deki diktatörlük, sürsün mü?  4- "*Ne kadar cinayet düşkünü ise de; bize gülümsüyor; Kalsın!"  5-"Lübnan'ı  büyütelim mi?" 6-"Yoksa üçe mi bölelim?"

7-"Nasıl bir harita olursa; İsrail rahat eder ve topraklarını genişletir?" diyerek uğraşıyorlar.

*Fakat bu coğrafya bizim atalarımızın mirasıdır! Bölge şekillendirilecekse; bu konuda en son sözü, Türkiye söylemeli!

*TÜRKİYEYİ DE ŞEKİLLENDİRMEYE ÇALIŞANLAR, Analarından doğduğuna pişman edilmeli!

Mustafa Kemal Paşa'nın dehasıyla Çanakkale'yi geçilmez yaptık. Bu sonuç dünya tarihini değiştirdi. *Rus Çarlığı yıkıldı ve ihtilal başarıya ulaştı. *İngiltere'nin yenilmezliği safsatası son buldu.

Ulusal kurtuluş savaşımızı kazanan kahramanlar, Çanakkale savaşının tecrübesiyle bilendiler. ÇANAKKALE ZAFERİNİN RUHU-Bize kurtuluş savaşımızı kazandırdı. O ruh sonsuza kadar içimizde yaşayacak ve bizi başarıdan başarıya ve gerekirse zaferden zafere koşturacaktır.