Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul “Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde 2014 yılı sonuna kadar tamamlanacak 30 fabrikada 1.500 işçiye istihdam sağlanacaktır” dedi.



Akşehir’e bağlı Reis Beldesi ile Yeşilköy sınırları içinde kurulan Akşehir Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis ortaklığında Akşehir Belediyesi %45, Konya İl Özel İdaresi %30, Akşehir ticaret ve Sanayi Odası %19, Reis Belediyesi ise %6’lık hisselere sahip.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasında bugüne kadar uzun yıllar geçtiğine ve bu bölgenin boş olarak uzun yıllar beklediğine değinerek “Akşehir organize sanayi Bölgesi’nin alt yapısının tamamlanmasına, parselizasyon, yollarının açılması, su, kanalizasyon elektrik işleri, yollarının kilitli taş kaplanması, çevresine tel örgü çekilmesi gibi konulara büyük emek ve maddi kaynak harcanmıştır. Akşehir Organize Sanayi’nin alt yapısının finansmanında lokomotif görevini Akşehir Belediyesi üstlenmiştir ve halende üstlenmektedir. 2014 yılında Akşehir Belediyesi, Akşehir Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis ortaklığına 600 Bin TL finansman katkı sağlayacaktır” dedi.

Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki alt yapısı hazırlanan arsaların %90’ının tahsis edildiğine vurgu yapan Başkan Oğul “Bu bölgede şu anda Ufkun, Doğpa, Sabah, Şeneller, Saltıkoğlu, Özgünoğlu, Akbaba, Kurtbomsan, Kesebetler, Mavcıoğlu gibi birçok fabrika faaliyetlerini sürdürmektedir. İnşa halindeki Özdoğan, Hars, Tutkun, Sönmez, Gümüş, İzisüt gibi fabrikaların tamamlanmasıyla Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 fabrikanın bacası tütecektir. Bu 30 fabrika Akşehir’de 1.500 kişiye istihdam sağlayacaktır. Akşehir Organize Sanayi genişletme ve büyütülmesi içinde rezerv arsaların bu Organize Sanayi Bölgesine katılması için Akşehir Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti karar alarak girişimlere başlamıştır” diye konuştu.

Akşehir’den Konya’ya giderken Akşehir Organize sanayi Bölgesi’nde yükselen fabrikaların görülüp sayılabileceğini söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Akşehir’de hiçbir kurum, kuruluş ve kişi Akşehir’e gelecek fabrikaları engellememektedir. Bilhassa Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulacak fabrikalar teşvik ediliyor. Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsaların %90’ı hibedir. %10’lık bir pay ile fabrika arsalarına sahip olunuyor” dedi.

Akşehir Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti Başkanlığı’nı Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın üstlendiğini, müteşebbis heyette Akşehir Belediyesi, Özel İdareyi temsilen Akşehir Kaymakamlığı ve Reis Belediyesi’nin yer aldığını söyleyen “Başkan Oğul “30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin ardından Reis Belediyesi’nin kapanması ile Reis Belediyesi’nin %6’lık hissesi Akşehir Belediyesi’ne geçecek, böylece Akşehir Belediyesi Akşehir Organize Sanayi Müteşebbis Ortaklığı’nda 51’lik hisseye sahip olacaktır” dedi.