Akşehir’de önceki gün sabah saatlerinde Konya İl Jandarma Komutanlığı ve Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliği ile yapılan operasyonda16 kişi göz altına alınmıştı.


mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Göz altına alınan 2 şahıs yapılan sorgulamalarının ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Akşehir’de, il ve ilçe Jandarma ekipleri tarafından önceki gün düzenlenen operasyonda ilçe merkezi  ile köy ve kasabalar da belirlenen evlere baskınlar düzenlendi. Operasyonda 16 kişi uyuşturucu satıcılığı suçundan dolayı gözaltına alındı. 3’ü kadın toplam 16 kişinin sorgulamaları Akşehir Ceza ve İnfaz Kurumundaki Jandarma Karakolu’nda sürerken göz altına alınan şahıslardan Kemal V. ve Barış K. yapılan sorgulamalarının ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan şahıslardan Kemal V.’nin askerdeki birliğinden getirtilerek gözaltına alındığı, şahsın yapılan sorgulamasının ardından tutuklanarak askeri cezaevine gönderildiği bilgisine ulaşıldı. Göz altına alınan diğer şahısların sorgulamalarının devam ettiği öğrenilirken şahısların uyuşturucu ticareti yapmak, bulundurmak gibi suçlarından dolayı gözaltına alındıkları öğrenildi.