Büyük Taarruz’un hazırlık devresi, 18 Kasım 1921’de Akşehir’e yerleşen Batı Cephesi Karargahı’nda tamamlandı. Kurtuluşun zafer tohumları Akşehir’de atıldı. Akşehir Askerlik Şubesi, bir nevi Bölge Askerlik Şubesi vazifesi gördü. Araştırmalarda, Milli Mücadele’de şehit olan, 13-45 yaş arası 180 Akşehirli’nin kaydına ulaşıldı.

Mustafa Kemal, Büyük Taarruz’dan hemen önce Akşehir’e geldi. Taarruz planlarını, diğer komutanlarla birlikte ve büyük bir gizlilik içerisinde Akşehir’de yaptı. Türk ordusu ve karargah Kocatepe’ye ulaştıktan sonra, 26 Ağustos’ta başlayan saldırı 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandı.



Büyük gizlilik içerisinde yapılan toplantıların ve saldırı hazırlıklarının ön planında; bu hazırlıkların perdelenmesi, askerlerin bile gençlerle top oynayarak vakit geçirdikleri görüntüsünün verilmesi ve bu vesileyle bütün komutanların toplantı için bir araya getirilmesi amacıyla düzenlenen futbol maçı, her yıl Onur Günü kutlamalarında, o günlerin anısına tekrarlanıyor. 24 Ağustos her yıl Akşehir’in Onur Günü olarak kutlanıyor.