Kasaplar ve Vatandaşlar kesim derdinde ancak çare bulmak da yetkililerin görevleri arasında...

Haber/Yorum : Ümit Aykut Şener



Haziran 2016’da hizmete açılan ET ENTEGRE TESİSLERİ,  işletmecisinin vefatı ve çeşitli nedenlerden dolayı yaklaşık 2 aydır hizmet veremiyor.



Akşehir’de hizmet veren kasaplar bu durumdan oldukça rahatsızlar ve çözüm bulunamamasına da tepkililer. Önümüzdeki hafta Kurban Bayramı ve kurbanlıkların hijyen olmayan yerlerde kesilmesi de kesinlikle yasak.



Nüfusu 100.000’e yakın koskoca ilçede kesimhaneyi belediyenin yapması yerine şahıslar/şirketler yapınca aniden gelişen olumsuzluklar karşısında çaresizlik çözüm olmamalı!...



6360 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası gereğince bu durumda çözüm Konya Büyükşehir Belediyesi’ne düşüyor çünkü yasa yetkili kılmış.



Akşehir İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu, Akşehir Hayvan Pazarında atıl durumdaki “Mobil Hayvan Kesim Ünitesi”  böyle günlerde kullanılmayacaksa, ne zaman kullanılacak? Elde yetişmiş eleman yok deniyorsa, kapanan entegre tesisteki uzman kişiler uzakta değiller...



Hayvan Merkezi olmayı bekleyen Akşehir’lilerin bu ünvanı Bolvadin ilçesine kaptırmamalarına şaşırmamak mümkün değil zira 3 adet et entegre tesisi bulunduğu ve şu an itibariyle ilçemize en yakın bu ilçedeki kesimhanelerin Akşehirli ortakları oldukları kamuoyunda yüksek dille seslendiriliyor!



Kaspların hayvanlarını Bolvadin’deki kesimhanelerde kestirdikleri iddia edilirken, kesilen bu etlerin kontrolü İlçe tarım Müdüdrlüğü’ndeki veteriner kontolünden geçiyor mu? Sağlıklı et yiyor muyuz?..



Sayın Kaymakamımız;  ilçe halkı sizden bir açıklama bekliyor.



Geçtiğimiz yıl Kurban Kesim yerleri şöyle açıklanmıştı:



A-İlçemizde kurban satış yerinin Güllü Orman Mevkii’ndeki yeni kurulan hayvan pazarı,



 B- Kurban kesim ve kestirme yerleri olarak: Erol Et ve Entegre tesisi, Gazi mahallesi pazarı kapalı alanı, AKSEV, Kızılay Aşevi, Seyran Öğrenci Yurdu, Hıdırlık Öğrenci Yurdu (Yağlı Dede Sokak No:7)



Bu yıl kurban kesiminin yükünü çeken tesis kapalı olduğuna göre komisyonun 2018 için belirlediği;  Güllü Orman mevkiindeki hayvan pazarı, Gazi Mahallesi Pazarı Kapalı Alanı, AKSEV Derneği, Kızılay Aşevi yeterli olacak mı? Yoğunluk yaşanacağı dikkate alınırsa halk ne yapacak? Mübarek Kurban Bayramı ne hayvanlara ne de vatandaşa eziyet olmasın lütfen.



Sayın Vekil Orhan Erdem’e sesleniyor ve diyoruz ki; Bu duruma bir el atsanız da hiç değilse Kesimhanenin bayram süresince geçici olarak hizmet vermesine öncülük yapsanız, ne dersiniz?