Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, velileri pratik bilgilerle aktif şekilde desteklemek amacıyla hazırlanan “BİZDEN” adlı aylık bülten; velilerine ulaştırılmak üzere dağıtılacağı öğrencilerin çantalarında evlere ulaştırılacak.





Bültenin ilk sayısının hazırlanması vesilesiyle bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; yaptığı okul ziyaretlerinde, öğrencileri kanatlandıran öğretmenleri, çocuklarının hayallerine saygı duyan velileri gördükçe umutlandığını ifade etti. Bazı velilerin, çocuklarının okulunu sıklıkla ziyaret edemediğini, zaten yalnızca veli toplantılarına ve okuldaki bazı etkinliklere katılmanın da çocukların eğitimine katılmak anlamına gelmediğini söyleyen Bakan Selçuk, öğrencilerin okul dışındaki öğrenmelerinde birincil kaynak olan ailelere pratik bilgi desteği sağlamak için onlara bu bültenle ulaşmak istediklerini belirtti. Ziya Selçuk; “Evler ve okullar arasındaki güçlü pozitif bağ, çocukların gelişiminde ve eğitiminde önemli rol oynamaktadır. Hazırlanan bültenin; okuldan aileye, aileden öğrenciye geçen bir etki oluşturması temennimizdir” değerlendirmesinde bulundu.





Veliler için hazırlanan bültenin ilk sayısının konuları; Bilişim Teknolojileri, Medya Araçlarının Güvenli Kullanımı ve Uyku Saatleri oldu. Velilerin, mükemmel anne baba olma peşinde koştururken çocuğun ihtiyacı olan anne baba olmayı ıskalayabildiklerinin belirtildiği bültende; düğme iliklemek, ayakkabı bağlamak gibi hareketlerin, çocukların ince motor becerilerini geliştirdiği hatırlatıldı.





Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; velilerin, bültenin sonraki sayıları için konu önerileri olursa kendilerine iletmeleri çağrısında bulundu.