Okulların kapanmasıyla birlikte okulların bakım ve onarımları da hız kazandı. Gerek yerel imkanlarla gerekse ayrılan devlet ödenekleriyle Akşehir'deki pek çok okulun tadilat ve tamiratı yapılıyor.


"Times New Roman";mso-fareast-language:TR">Çalışmalar kapsamında Karabulut İlkokulu,  Haydar Tuna İlkokulu, 24  Ağustos Ortaokulu, Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu , Tarık Buğra İlkokulu, Bahçelievler Ortaokulu ve 75. Yıl Şehit Öğretmen Emel Türkoğlu İlkokulu’nda çeşitli onarımlar yapıldı.


"Times New Roman";mso-fareast-language:TR"> Onarımlar kapsamında yapılan işler ise şöyle: Karabulut İlkokulu'nun dış cephe bakım onarımı ve boyası. Haydar Tuna İlkokulu eski binasının koridorları , öğretmenler odası  ile müdür odasının boya ve badanası. 24  Ağustos Ortaokulunda  bazı  sınıf ve koridorlarının boyası. Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu ana binası çatı kenarı oluklarının eskimiş olmasından dolayı 72 metre uzunluğundaki eski oluklar sökülerek eskiz oluk sistemi ile su oluklarının yenilenmesi.Tarık Buğra İlkokulunda   kalorifer sisteminin, yapıldığı günden beri  hiç değiştirilmeyen ana vanaları yenilenmesi. Bahçelievler Ortaokulunda  yeni oluk sistemi yapımı.75. Yıl Şehit Öğretmen Emel Türkoğlu İlkokulunda 2 adet okul giriş kapısının yenilenmesi.