Akşehir Kaymakam Yalçın Sezgin: “bu yıl hem denetimler etkin olsun, hem de hiç bir servise eksik, kusur, kabahat olmadığı için ceza yazılmasın”


Akşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu toplantı salonunda öğrenci servis şoförleriyle yapılan toplantıya, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin de katılarak şoförlerle bir araya geldi.


Toplantıya; Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, İlçe Emniyet Müdürü Vahap Maraş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, İçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu ve Öğrenci şoförleri servisleri katıldı.


Servis sürücülerine hitaben konuşma yapan Akşehir Kaymakam Yalçın Sezgin "Öğrencilerimiz okula taşınırken her türlü güvenlik tedbirleri en üst düzeyde alınacaktır. Servis sürücüleri kendi sağlıklarından araçlarının trafiğe hazır hale gelmesine kadar pek çok şeyi her an göz önüne alacaktır. Trafiğe çıkan sürücü kardeşimiz o gün rahatsızsa araç kullanmayacaktır. Kış aylarında yolda kar, buz var ve okula geç kalacaksa kalsın. Acele etmesin. Beklenmeyen bir şey gelişti okula geç kalacaksa kalsın. Acele edip hız yapmasın. Okul müdürüne bilgi versin yeter ki. Öğrencilerimizi emniyetli bir şekilde okula ulaştırsın. Araç içinde öğrencilerle iletişimden, öğrencilerin araca inip binmesini dahi pek çok şeyde dikkat edeceğimiz kurallar var. Bunlar bu eğitim toplantısının konusu olacak. Biz servisleri sürekli denetime tabi tutacağız. Trafik birimleri, okul yöneticileri bu konuda sürekli görev ifa edecek. Bu denetimin amacı kimsenin başına bir şey gelmesinin önlemesidir. Amacımız ceza yazmak değildir. Herkesin işini kurallara uygun yapmasını sağlamaktır. Ancak kurallara uyulmadığı durumda yaptırımlarda tavizsiz uygulanacaktır. Biz sürücü kardeşlerimizin evlerini geçindirmek için pek çok masrafla yürüttükleri işlerin güçlüğünü biliyoruz. Yapacağımız denetimlerde aslında onları daha büyük dertlerden kurtarmaktır. Öyle arzu ediyoruz ki bu yıl hem denetimler etkin olsun, hem de hiç bir servise eksik, kusur, kabahat olmadığı için ceza yazılmasın. Bunu yapabilirseniz çok güzel bir iş yapmış olursunuz. Bu olursa Mayıs ayında sizlerle trafik haftasında bir araya gelir bu sonucu bütün kamuoyu ile paylaşırız. Ben, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında kazasız belasız bir yıl geçirmemizi diliyorum." şeklinde konuştu.