Akşehir Belediyesi ve Diyanet Sen işbirliğiyle Nureddin Yıldız Hoca’nın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlendi.


Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Baş Savcısı Murat İrcal, İlçe Müftüsü Karabey Özdemir, Diyanet-Sen Akşehir Şube Temsilcisi Veysel Uyar ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet-Sen Akşehir Şube Temsilcisi Veysel Uyar bir açılış konuşması yaptı. Konuşmasına başlayan Nureddin Yıldız Hoca, ‘Evlerimizin Enerjisi Sabır’ konusunu işlediği konferansında, namaz, sabır, aile içi yaşantı konularında katılımcılara bilgiler sundu. Yıldız “Bir Müslümanın namazının kabul olması için abdest şart olduğu gibi, ailemizin Müslüman aile olarak da devam etmesi için sabır şarttır. Havasız bir evde 2 saat yaşamak nasıl mümkün değilse, sabırsız bir evde de Müslüman ve insan olarak yaşamak mümkün değildir. Evlerimizin en son ihtiyacı mobilyadır, ilk ihtiyacı ise sabırdır. Evlerimizin suyu ara sıra kesik olsa yine yaşarız. Bidonlara doldurduğumuz suyla idare ederiz. Sabır idrakimiz 1 saat sadece 1 saat kesiliverse, sabır bidona doldurulamayacağı için o bir saatte şu kadar yıllık evliliğini, babalığını, anneliğini harap edip, berbat bir şekilde bu dünyadan gidebilirsin. Susuz bir saat iki saat yaşanır da, penceresi olmayan, kapısı kilitlenmiş bir evde bir gün yaşanır da sabırsız bir evde bir gün yaşanmayabilir” diye konuştu.


Konferansın ardından Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından Nureddin Yıldız Hoca’ya Nasreddin Hoca’nın ters saati armağan edildi. Başkan Akkaya, saati verirken yaptığı konuşmada Nureddin Yıldız Hoca’ya teşekkür ederek “ Hocamız son dönemdeki en önemli konulardan biri olan sabır konusuna değinerek bizleri bilgilendirdi. Bu güzel konferans için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.