Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünce yayımlandığı 10 Mart 2021 tarihinden itibaren geçerli olan tarifede yer alan bazı maddeler şöyle:

*Noter Ücreti: Noterler, yaptıkları işlemlerden Harçlar Kanunu’na göre aldıkları harçların yüzde otuzu oranında noter ücreti alırlar. Bu ücret, bir noterlik işleminde 6,93 TL’den az olamaz.

*Yazı Ücreti: Noterler, her ne suretle olursa olsun yazdıkları kağıtların dairede kalan nüshası ile iş sahibine verilen asıl ve örneklerinin her sayfasından 9,50 TL yazı ücreti alırlar. Yukarıdaki fıkrada gösterilen kağıtların örneklerinin iş sahibinin istek ve onayı üzerine, noterlik dairesinde fotokopi yoluyla çıkartılması halinde, bu örneklerin her sayfası da aynı ücrete tabidir. Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf tutulan işlemleri noter yazdığı takdirde, yukarıdaki fıkra hükmü gereğince yazı ücreti alınır. Tanıklık ve onama şerhlerinden yazı ücreti alınmaz.

*Tescil Ücreti: Kanun uyarınca tescili gereken işlemlere ait kağıtlardan, işlem başına maktu olarak 2,97 TL tescil ücreti alınır.

*Defter Onaylama Ücreti: Defterlerin açılış onaylamasından, 100 sayfaya kadar olanlardan (100 sayfa dahil) 2,97 TL, 100 sayfadan yukarı her 100 sayfadan da 1,11 TL onaylama ücreti alınır, 100 sayfadan fazla olan defterlerin küsuratı 50 sayfaya kadar olursa ücret alınmaz. Ara ve kapanış onaylamalarında maktu olarak 1,11 TL ücret alınır. Özel kanunlarına göre harç, damga vergisi ve resimden muaf olanlara ait defterlerin onaylamasından da yukarıdaki fıkralar uyarınca ücret alınır.