Akşehir Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu’nda okul meclis başkanlığı seçimi yapıldı.


Demokrasi bilincinin küçük yaşlardan itibaren geliştirilmesi amacıyla okullarda önce sınıf temsilcileri seçimi yapılıyor. Sınıf temsilcileri de okul meclis başkanını, okul meclis başkanları ilçe meclis başkanını, ilçe meclis başkanları da il meclis başkanlarını seçiyorlar.


            Konya Akşehir Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu’ nda da dün meclis başkanlığı seçimleri vardı. Sınıflardan seçilen sınıf temsilcileri bir hafta boyunca seçim propagandası yaptılar ve vaatlerini bir bir sıraladılar. Dün yapılan oylama sonucu en yüksek oyu alan Mehmet Akif Akkaya okul meclis başkanı oldu.


            Öğrencilere teşekkür konuşması yapan Mehmet Akif Akkaya: “Beni bu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Sorumluluklarımı biliyorum. Sizlerin sesi olacağım. Sizlerle tekrar görüşüp kendime bir plan yapacağım. Akşehir’ in gözde okulu olan okulumuzun başarı çıtasını yukarıya taşımak, sosyal imkanlarını geliştirmek için okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve sizlerin desteği ile çalışmalarımı yapacağım” dedi.