Nihat Dayanık İlkokulunda sivil savunma bilincinin yerleşmesi için yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.


Senaryo gereği okulda deprem oldu. Deprem esnasında siren çalındı. Deprem olduğunu anlayan öğrenciler sınıflarında hayat üçgeni oluşturarak depremin geçmesini beklediler.


Depremin geçtiğinin haber verilmesi üzerine öğrenciler güvenli şekilde okulu boşaltarak, afet durumunda belirlenen toplanma bölgesinde toplandılar. Depremden dolayı oluşan yangın sonucu 2 öğrencinin sınıflarında mahsur kaldığı görüldü. Bunun üzerine Akşehir İtfaiyesi ve sağlık ekiplerine haber verildi. İtfaiye ve ambulans en kısa sürede okula ulaştılar. İtfaiye 2 öğrenciyi itfaiye aracı ile kurtardı. Yaralanan öğrencilere ilk yardım hazır bekleyen ambulansta yapıldı.


Tatbikat sonrası evlerde oluşabilecek yangınlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği Akşehir İtfaiyesi tarafından anlatıldı. Öğretmen ve öğrencilere uygulamalı olarak yangın söndürme tüpleriyle ateşin nasıl söndürülmesi gerektiği gösterildi. Öğretmen ve öğrenciler ateşi söndürdüler.


Tatbikatın en ilginç kısmı ise alev alan mutfak tüpünün üzerine ıslak bez sarılarak söndürülmesi idi. İtfaiye erleri önce kendileri alev alan mutfak tüpünü söndürdükten sonra bir öğretmen de tüpü ıslak bez sararak söndürdü.


İtfaiye görevlileri yangınlar konusunda nasıl tavır alacakları konusunda bilgilendirme yaptılar. Senaryo gereği yangın söndürülüp, deprem geçtiği için öğrenciler güvenli bir şekilde sınıflarına geri döndüler.