Nihat Dayanık İlkokulu’na, Akşehir Toplum Sağlığı Merkezi tarafından diş eğitimi verildi.


Nihat Dayanık İlkokulu “Beyaz Gülücükler.” Adlı bir proje başlattı. Projeyle: Ağız bakımının öneminin kavratılması ve diş fırçalama alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazandırılması amaçlanıyor.


Proje kapsamında her öğrenciye diş fırçası ve macunu temin edilirken öğrencilerin alışkanlıklarının davranışlara dönüşmesi için veliler de diş fırçalanmasını takip ediyorlar.


Proje ayaklarından birisi olan doğru diş fırçalama ve ağız bakımı konusunda eğitimi, Akşehir Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Hemşire Özge Gencer ve Tıbbi Teknolog Müjgan Can tarafından yapıldı.


Proje hakkında açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Ali Aslan proje ile ilgili olarak “Okulumuzda, çeşitli projeler uygulanıyor. Bu projelerden birisi de öğrencilerimizin ağız sağlığının korunması ile ilgili yapılan projedir. Ailelerle birlikte yürütülen bu proje sonunda öz bakım becerilerini kazanmış, temizliğini kendisi bilerek ve isteyerek gerçekleştirebilen bireylerin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Projenin en önemli aşamasından birisi: Konu hakkında yetkin kişiler tarafından eğitim verilmesi idi. Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akşehir Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile eğitim de verilmiş oldu. Geleceğimiz olan çocuklarımızın gelecekte beyaz gülücüklerini görmek istiyoruz” dedi.