Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin ilk acil müdahale gemisi Nene Hatun’u ziyaret etti. Bakan Karaismailoğlu, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’nde denizde göreve başlayan ilk kadın kaptan Gizem Turan ile görüştükten sonra ziyarete yönelik gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Gizem Kaptan’ın hem gemi için hem de Türk boğazları ve kıyı emniyeti için çok önemli bir kişilik olduğuna dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu; “Gizem Kaptan, bizim çalışma arkadaşlarımızdan bir tanesi. Kaptan olarak ilk defa Bakanlığımızda ve Kıyı Emniyeti'mizde görev yapmaya başladı. 3 aydır bu görevi yapıyor. Biz de onunla çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bayan arkadaşlarımızın sayısının önümüzdeki günlerde artmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kurumda 3 ay önce çalışmaya başladığını hatırlatan Kaptan Gizem Turan; “Bu geminin yapıldığı tersanede de daha önce 7 aylık tersane kaptanlığı yapmışlığım var. Dolayısıyla benim için özel bir gemi. Benden önce bu mesleği icra eden ablalarım var. Ancak bu kurumda ve bu konumda görev yapan ilk bayanım. Umarım devlet desteğiyle de benden küçük kardeşlerim için de bir yol açmışımdır diye düşünüyorum. İstanbul Boğazı'nda olmak ve büyüleyici etkisinde çalışmak istedim. Şu an kurumdayım ve Boğaz güvenliğinden, emniyetinden, acil durumundan sorumluyum. Keyifle başladım ve keyifle devam ediyorum” diyerek, ziyaretin kendisini onurlandırdığını söyledi.

Tamamen yerli ve milli imkanlarla yapılan Nene Hatun Gemisi, Yalova'da üretildi. Boğaz’da olan kazalara, kirliliğe ve yangınlara müdahale etmek üzere, 18 metre genişliğinde ve 88 metre uzunluğunda inşa edilen çok donanımlı Nene Hatun, dünyanın sayılı gemileri arasında yer alıyor.