Anadolu Mektebi ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği “Fikir, Sanat, Aksiyon: Necip Fazıl Kısakürek” konulu şiir dinletisi programı Akşehir Kültür Merkezi’nde yapıldı.





Programa; Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Başsavcı Hazım Aslancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.





Necip Fazıl Tanıtım Videosunun davetlilere izletilmesinin ardından açılış konuşması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu; “Eski bakanımız Prof. Dr. Sami Güçlü önderliğinde başlatılan proje, Akşehir’de 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında 8 okulumuzda yaklaşık 100 öğrencimiz okumalarını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda 4 yılda panel ve sergi gibi karışık 30 faaliyet gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, Türk Edebiyatında Sultanü'ş Şuarâ yani Şairler Sultanı unvanına layık görülen isimlerden biri olan büyük şair Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerinden bir demeç sunacaklar” dedi.





Necip Fazıl Kısakürek’in kendi sesinden hayatının dinletilmesinin ardından öğrenciler tarafından Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı şiirler öğrenciler tarafından seslendirildi.





Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerinden kesit olan videonun izletilmesinin ardından, öğrencilere hediye takdimi yapılarak toplu fotoğraf çekinildi.